Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του υφυπουργού, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.


Νωρίετερα, τη λύπη του προεδρείου εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφορικά με φράση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, προς τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη: «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη. Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης».

Είχε προηγηθεί ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, για τον υποσιτισμό των παιδιών, που ξεκίνησε όταν η κ. Κανέλλη σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, είπε ότι «της θυμίζει τη Μαρία Αντουανέτα και την ιστορία με το παντεσπάνι».

Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο, δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου.

Μέσα σ' όλα κι ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταδικάζει την επίθεση του υφυπουργού Παιδείας κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:


«Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία "συγνώμη" δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».