amfipoli_sfigges_20140820_01.jpg

Αρχαιολόγοι και “ειδικοί”, αγαπημένοι στα κανάλια, βάζουν φωτιά στην ανασκαφή του Τύμβου Καστά, με τις θεωρίες τους!

 

Σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι, εμφανίστηκε ένας “νομισματολόγος” από τις Σέρρες, ο Α. Τσίντσιφος,  ο οποίος δήλωσε πως στον Τύμβο Καστά βρέθηκαν… επιγραφές. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι επιγραφές αυτές μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης, παρέμειναν εκεί για δυο – τρεις μέρες και, όπως ισχυρίστηκε, “στη συνέχεια εξαφανίστηκαν”!

Ο ίδιος, με την προτροπή του παρουσιαστή, είπε πως “αυτό το ξέρουν σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα” κι ότι “παίζονται παιχνίδια”!

Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένη και η αρχαιολόγος Λ. Σουβαλτζή, η οποία διενεργεί ανασκαφές στην έρημο Σίουα της Αιγύπτου όπου πιστεύει ότι βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κι εκείνη εξέφρασε την πεποίθηση ότι “παίζονται παιχνίδια”.

Με το που διατυπώθηκαν αυτές οι απόψεις, ο παρουσιαστής ευχαρίστησε τους καλεσμένους του και… πέρασε στο επόμενο θέμα (με τη δικαιολογία ότι ο χρόνος της εκπομπής είχε εκπνεύσει).

Κι αν η απάντηση όσον αφορά τα συμφέροντα των καναλιών για τον ντόρο γύρω από την ανασκαφή στην αρχαία Αμφίπολη είναι εύκολη (μία λέξη: “νούμερα”!), για τα συμφέροντα των εμφανιζόμενων στα κανάλια ως “ειδικών” κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά.