zevres_mattas_01Εγκαινιάστηκε, χθες, στις 7 το απόγευμα, έκθεση φωτογραφίας του αντιπροέδρου του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας και φωτογράφου άγριας φύσης Θοδωρή Μάττα.

 

Η έκθεση έχει τίτλο «Out of Africa» και θα φιλοξενείται στον ΙΑΝΟ (πλατεία Αριστοτέλους), ως τις 15 Νοεμβρίου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες από άγρια ζώα και τοπία της Αφρικανικής Ηπείρου, ενός τόπου που αιχμαλωτίζει με τη μοναδικότητά του, το μυαλό και την καρδιά του επισκέπτη.

Ο Θοδωρής Μάττας είναι επαγγελματίας φωτογράφος άγριας φύσης, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1975. Έχει στο ενεργητικό του διακρίσεις και βραβεία από διεθνή περιοδικά, όπως το National Geographic, το National Wildlife Federation magazine, το BBC Wildlife Magazine, οι δε φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία, περιοδικά και ημερολόγια σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο ηγείται φωτογραφικών σαφάρι στην Αφρική, όπου και διδάσκει σε φωτογράφους την απαιτητική τέχνη της φωτογράφισης άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον…

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια μίξη φωτογραφιών άγριων ζώων και τοπίων της Αφρικανικής Ηπείρου, ενός τόπου που αιχμαλωτίζει το νου και την καρδιά όποιου έχει την τύχει να τον επισκεφτεί.