Παζάρι κοινωνικής αλληλεγγύης, διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά, η Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών (ΑΠΑΝ). 


Το παζάρι, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 29 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί ως τις 3 μ.μ. στο σιντριβάνι κοντά στον Αη Γιώργη στη Νεάπολη, έχει σαν κύριο στόχο την ανάδειξη της αλληλεγγύης σε πράξη αντίστασης κατά της κρίσης.

Έτσι στο διάστημα που προηγείται, συγκεντρώνονται από μέλη και φίλους, οικιακές συσκευές, μικρο έπιπλα, παιχνίδια, βιβλία, CD, κουζινικά, σκεύη και ρούχα τα οποία θα διατεθούν σε συμβολικές τιμές ,προκειμένου να μπορέσουν να τα αποκτήσουν άνθρωποι που τα χρειάζονται άμεσα. 

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καταλήξουν  στο Ταμείο Αρωγής, το οποίο με τη σειρά του τα διαθέτει  σε πρόσωπα, οικογένειες και κοινωνικές ομάδες που τα έχουν άμεση ανάγκη, χωρίς να μεσολαβεί κανένα κομματικό, φυλετικό, ή θρησκευτικό κριτήριο. Μάλιστα φέτος χρήματα θα διατεθούν και για τρόφιμα που θα αποσταλούν στην δοκιμαζόμενη συριακή πόλη Κομπάνι.

Η ΑΠΑΝ ως ανοιχτή συλλογικότητα καλεί τα μέλη, τους φίλους αλλά και όλους τους Θεσσαλονικείς, να αγκαλιάσουν και τη φετινή διοργάνωση, ενώ επισημαίνει ότι με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλαμβάνει,  δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση άσκησης κοινωνικής πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία.