Λίφτινγκ στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».


Για το “λίφτινγκ” που... βαπτίστηκε εγκαίνια, ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Παραβρέθηκε, ακόμη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

«Έργο που αφενός θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους συμπολίτες μας  και αφετέρου θα διευκολύνει το σπουδαίο έργο του εξαιρετικού προσωπικού του νοσοκομείου», χαρακτήρισε τη νέα ΜΕΘ ο περιφερειάρχης.

Μιλώντας για το έργο της περιφέρειας, είπε πως ολοκληρώνονται 63 έργα κτιριακής αναβάθμισης και εξοπλισμών σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία περιλαμβάνουν,  μεταξύ πολλών άλλων, την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους στις Καρυές, την κατασκευή στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Κιλκίς, τις Σέρρες, την Κατερίνη και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, τη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης παιδιών με σύνδρομο DOWN, που θα λειτουργεί και ως κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας, τη δημιουργία Εκκλησιαστικού Ξενώνα, όπου θα φιλοξενούνται συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. 

Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό  της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», η οποία βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου της καρδιολογικής κλινικής. Υλοποιήθηκε με την επίβλεψη των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ του Π.Ε.Π. της Κεντρικής Μακεδονίας. με προϋπολογισμό ένταξης 1.080.000 € και με συνολική χρηματοδότηση ύψους 466.389,76 €. Το έργο ολοκληρώθηκε με τελικές επιλέξιμες δαπάνες στο ύψος των 436.751,33 €. 

Οι εργασίες αφορούν κυρίως στο χώρο των θαλάμων νοσηλείας ασθενών, στην αίθουσα συσκέψεων ιατρών της Β’ εντατικής μονάδας, των αποδυτηρίων προσωπικού, των αποθηκών, της λάτρας, του χώρου ακαθάρτων, των WC προσωπικού και μέρος του διαδρόμου.