Όποιος πίστευε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν, πλανάται πλάνην οικτράν. Οι υποστηρικτές του στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζουν συγκέντρωση και κάνουν διαδικτυακό κάλεσμα...


Η ομάδα «Δίκτυο αυτοοργάνωσης», η οποία φέρεται να αποτελείται από υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου μέσω Facebook καλεί όσους το επιθυμούν να παραβρεθούν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ για ένα, όπως λένε, ξεκίνημα από τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη ανάρτησαν στο Γιου Τιουμπ βίντεο με κάλεσμα στην εκδήλωση "σε όσους επιθυμούν να διαμορφώσουν με τη συμμετοχή τους ένα ανθρώπινο δίκτυο σε κάθε γωνία της Ελλάδας απέναντι στις πολιτικές του σήμερα".

Στο κείμενο τονίζουν πως στη συνάντηση θα εξηγήσουν τα πολιτικά αδιέξοδα, θα περιγράψουν το ιδεολογικό τους στίγμα, θα επαναθεσμοθετήσουν την εξουσία, ακόμη κι ότι θα... ανακατανείμουν τον πλούτο και θα επαναθελεμιώσουν αρχές κι αξίες!

«Πάμε να υποστηρίξουμε τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη λογοδοσία, να χτίσουμε την "μεταπελατειακή" Ελλάδα. Πάμε να ανακτήσουμε τη χαμένη μας έκφραση, να βρούμε τα αδρανή ή απογοητευμένα κοινωνικά ρεύματα και τάσεις και να γίνουμε ένα. Πάμε να μιλήσουμε για συμμετοχή, για συλλογική ευθύνη, για δημοκρατία. Πάμε να εξηγήσουμε πώς μπορεί αυτό να γίνει πράξη», λένε χαρακτηριστικά.

Καλούν σε νέο κατέβασμα στους δρόμους κι εμφανίζονται ανατρεπτικοί:

«Πάμε να ανάψουμε πολλές μικρές φωτιές ελπίδας, αφήνοντας τους εαυτούς μας πίσω και βάζοντας μπροστά την άποψή μας. Πάμε να σηκώσουμε τις ιδέες μας ψηλά», καταλήγει το κάλεσμα μέσω Facebook. Μένει να αποδειχτεί στην πράξη πόσοι θα τους ακολουθήσουν...