mpoytaris_2.jpg
“Προχθές μάλωσα πάλι μ έναν μπαγλαμά που είχε τραπεζοκαθίσματα στη μέση και δεν μπορούσες να περάσεις”!

 

Με τα λόγια αυτά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε για την αταξία που επικρατεί, εδώ και χρόνια, στην Θεσσαλονίκη.

Για τα τραπεζοκαθίσματα προειδοποίησε ότι “οι συστηματικά παρανομούντες θα πούνε τον Δεσπότη Παναγιώτη”!

Έπειτα, πέρασε την κουβέντα στα διπλοπαρκαρισμένα: “Χθες είχαμε 17 Νοέμβρη. Θέλω να αναφερθώ στο πόσο καθαροί ήταν οι δρόμοι. Κι έρχομαι κι αναρωτιέμαι: Πού πήγαν όλα αυτά τα αυτοκίνητα; Πού πήγαν όλοι αυτοί που κατεβαίνουν για καφέ κάθε μέρα στα καφενεία; Πώς κατάφεραν να τα βολέψουν; Κάνω έκκληση. Αποκτήστε μια πιο σοβαρή κοινωνική συνείδηση. Διπλοπαρκάρουν στη Μητροπόλεως. Αφού το βλέπεις ότι κλείνεις το δρόμο, ρε”, είπε!

Στην έκκλησή του αυτή και τη… γλαφυρή περιγραφή του, ο κ. Μπουτάρης πήρε την απάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Εντάξει”, Σταύρου Καλαφάτη:

“Δε χρειάζεται να μαλώνεις, δήμαρχε, για τα τρπεζοκαθίσματα, ούτε να κάνεις το χωροφύλακα. Αν υπήρχε συγκροτημένη πολιτική, δε θα χρειαζόταν. Αλλά αυτό συμβαίνει προφανώς επειδή υπάρχει έλλειψη συντονισμένου σχεδίου”.

Όσο για την έκκληση του δημάρχου για τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, υπογράμμισε πως “ο δήμος δεν είναι για να κάνει εκκλήσεις”.

Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πάντως, επισήμαναν στον κ. Καλαφάτη πως η κυβέρνηση πήρε την ευθύνη της διάλυσης της Δημοτικής Αστυνομίας “με αποτέλεσμα δημοτικοί αστυνόμοι να μην έχουν αρμοδιότητες κι άλλοι να στοιβάζονται στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου… δεν έχουν ούτε καρέκλες να καθίσουν”!