Μετά το πέρας της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Οι συζητήσεις στο Παρίσι ήταν δύσκολες αλλά είναι ένα βήμα προς την ολοκλήρωση αυτής της τελικής διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, το δημοσιονομικό κενό είναι μια θεωρητική συζήτηση περί της αποδοτικότητας των μέτρων του προϋπολογισμού», ότι «έχει αποδειχτεί επί σειρά ετών ότι εκτελούνται οι προϋπολογισμοί και κατακτήσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από το προβλεπόμενο» και ότι «άρα υπάρχει μια πολυετής εμπειρία που ενισχύει τη θέση μας».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει εξάμηνη παράταση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει 31 Δεκεμβρίου, ότι σκοπός είναι και η τελευταία εκταμίευση να γίνει πριν τις 31 Δεκεμβρίου, για να προσθέσει ότι «αν για τεχνικούς λόγους κάποιες διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, αυτό μπορεί να παραταθεί».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως ό,τι κάνει η κυβέρνηση, το κάνει με μόνο κριτήριο το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και υπογράμμισε ότι «το βασικό μας αυτήν τη στιγμή ζήτημα είναι να μην επιβαρυνθεί ο έλληνας πολίτης» και πως «θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας σε σχέση με μισθούς και συντάξεις».

Υπογράμμισε, δε, ότι «για να έχουμε ισχύ και πειστικότητα και για να μπορέσουμε να κερδίσουμε σε αυτό το 'μπρα ντε φερ' που γίνεται, πρέπει να έχουμε πίσω μας την κοινωνία, τις πολιτικές δυνάμεις, δεν πρέπει να παράγουμε εμείς συνεχώς αστάθεια»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για τις διαβουλεύσεις στο Παρίσι. «Καλά πήγε. Είχαμε πρόοδο. Δεν κλείσαμε τα θέματα. Συνεχίζουμε», ανέφερε, ενώ για το ενδεχόμενο παράτασης του ισχύοντος προγράμματος είπε ότι «μπορεί να υπάρξει για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα για τεχνικούς λόγους».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ