FoodFestival_SynentefxiTypou_20141119_01

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) “μπαίνει” στις δράσεις του 4ου Θεσσαλονίκη Φουντ Φέστιβαλ, του δήμου.

 

Η συνεργασία ανακοινώθηκε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου(φωτογραφία), από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη.

Για ενδυνάμωση της σχέσης ανάμεσα στο Δήμο και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έκανε λόγο ο Σπύρος Πέγκας, εστιάζοντας στις δράσεις τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης και συνέχισε: “Έχουμε ξεκινήσει ήδη μια συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τώρα συντονιζόμαστε με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τα χιλιάδες μέλη του για τη διάδοση των εκδηλώσεων του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL και των δράσεων για τον τουρισμό και την αγορά, με τη συγκρότηση ενός Συντονιστικού Οργάνου, προκειμένου να δρομολογηθούν κινήσεις και δράσεις, όπως η προσέλκυση καταναλωτών στο εμπορικό - ιστορικό κέντρο και η δημιουργία Κάρτας Αγοράς, με απώτερο στόχο τη διάχυση των εσόδων από τον τουρισμό σε όσο το δυνατόν περισσότερες επαγγελματικές ομάδες».

Διαδικτυακή πρόσκληση του ΕΕΘ σε επαγγελματίες

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Ζορπίδης, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο, που διαθέτει 60.000 μέλη από 195 συνολικά επαγγέλματα, στέκεται αρωγός στις μεγάλες διοργανώσεις του Δήμου, όπως είναι η Χριστουγεννιάτικη Αγορά Τοπικών Προϊόντων στο πλαίσιο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, αλλά και σε όσες θα ακολουθήσουν με τη σύμπραξη μελών του επιμελητηρίου, τονίζοντας: «Η γαστρονομία λειτουργεί προσθετικά στον τομέα του τουρισμού και τα περισσότερα μέλη μας σχετίζονται μαζί της. Ως επίσημος φορέας των επαγγελματιών της πόλης, έχουμε απευθύνει διαδικτυακή πρόσκληση, ώστε να πάρουν ενεργά μέρος σε ανάλογες εκδηλώσεις”.

Επισημαίνεται ότι η Χριστουγεννιάτικη Αγορά Τοπικών Προϊόντων της ερχόμενης Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Δημαρχείου, από τις 11.00 έως τις 17:00 με διάθεση τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (Σ.Ε.Π.Ι.Κ.)

Το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει ακόμη στο φιλανθρωπικό brunch, στο ξενοδοχείο “The Met Hotel”, όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ελληνικού πρωινού του Γαστρονομικού Οδηγού Πόλης, στις 21 Δεκεμβρίου. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ίνωση.