Αρνητικό για αιμορραγικό πυρετό Έμπολα είναι το δείγμα αίματος που πήραν χθες τη νύχτα οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ από ασθενή, μέλος πληρώματος του πλοίου ΜΑΓΔΑ Π., ελληνικής σημαίας, το οποίο έφτασε στον Πειραία προερχόμενο από το Κονακρί της Γουινέας.

Τα αποτελέσματα από το ειδικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών έγιναν γνωστά στους επιστήμονες μετά τις δύο τα ξημέρωματα και ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την αρχική τους εκτίμηση, ότι δηλαδή το περιστατικό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για έμπολα.

Ο ασθενής δήλωσε στους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι εμφάνισε πυρετό στις 13 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν υπήρξε επαφή του πληρώματος με άτομα στο λιμάνι Κονακρί, τα οποία πιθανόν να είχαν νοσήσει λόγω της εξάπλωσης του Έμπολα στην περιοχή, καθώς κανείς δεν είχε αποβιβαστεί από το πλοίο.

Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου, τόσο από τον γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ