megas_alexandros_agalma_thessaloniki_2014_02.jpg

 

Με μια ματιά οι σημαντικότερες εκδηλώσεις που παρουσιάζονται, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη:

 

09.30 Στο ξενοδοχείο “NIKOPOLIS”, Διημερίδα με θέμα: «Οι δημόσιες μεταφορές στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την αστική κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη». Διάρκεια εκδήλωσης 13-14/11.

10.00 – Στην αίθουσα «ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ», Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού με θέμα: “Destination Thessaloniki”. Χαιρετίζουν: Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος HELEXPO-ΔΕΘ Α.Ε., Δέσποινα Αμαραντίδου, Πρόεδρος Thessaloniki ConventionBureau (TCB). Συντονίζει ο δημοσιογράφος, Σάκης Παπαδόπουλος.

10.00 Πλατεία Αριστοτέλους: Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη.

10.30 Νοσοκομείο Παπαγεωργίου – Θεμελίωση κτιρίου από τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη - Σ.Η.Θ.Υ.Α.

11.00 Ημερίδα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα “Τα αποτελέσματα των ερευνών για το μηχανισμό των Αντικυθήρων.

11.00 Στο Ινστιτούτο Γκαίτε, εκδήλωση με τον γενικό τίτλο Ημέρες Πολιτισμικής Καινοτομίας.

12.00 Σταυρούπολη– Στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Ημερίδα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής “CYBERKID”. Θα παραστεί ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Βάιος Χόνδρος. Η παρουσίαση των ενοτήτων θα γίνει από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας.

18.00 Άνω Πόλη – Στην Ιερά Μονή Βλατάδων, στο αμφιθέατρο, Επταπυργίου 64. Επιστημονικό Συμπόσιο με γενικό θέμα: «Ορθοδοξία και Οικουμένη» και ειδικό θέμα του έτους: «Ο Άγιος κοσμάς ο Αιτωλός και οι θεολογικές αρχές του έργου του. Μια επέτειος 1714-2014». Ομιλητές: Γεώργιος Μαρτζέλος, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, π.Ειρηναίος Δεληδήμος.

19.00 Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) σε συνεργασία με την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, διοργανώνουν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00’ στο ξενοδοχείο The Met Hotel της Θεσσαλονίκης, την τελετή απονομής Βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος», για την επιβράβευση επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους στον επιχειρηματικό και κοινωνικό στίβο κατά το 2013. 

19.00 Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση, με Ομιλητή τον Sam Chekwas, απόφοιτο του Α.Π.Θ.     Η ομιλία, με τίτλο: «Το θαύμα να είσαι Έλληνας», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕ.Δ.Ε.Α.     Ο Sam Chekwas αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και ζει στη Νέα Υόρκη.     Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

19.00 Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο Φουαγιέ του αμφιθεάτρου του νοσοκομείου, εγκαίνια ομαδικής έκθεσης 13 εικαστικών με τίτλο: «…ανθρώπων ίχνη…». Οι καλλιτέχνες είναι διδάσκοντες, απόφοιτοι της ΣΚΤ Θεσσαλονίκης και μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος. Διάρκεια έκθεσης 14-30/11.

19.00 Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ – Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο: «Hommage a Teriade - Τιμή στον Τεριάντ», αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα, Στρατή Ελευθεριάδη, γνωστό ως Teriade, για το ρόλο του στην ευρωπαϊκή τέχνη.

19.00 Στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, Τσιμισκή 11. Εκδήλωση μνήμης για τον ποιητή, Ανέστη Ευαγγέλου. Ομιλητής : Πρόδρομος Μάρκογλου. Ανάγνωση ποιημάτων από τον Θωμά Κοροβίνη. Φλάουτο: Κλειώ Παπαδοπούλου-Blonz. Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση τεκμηρίων από το αρχείο του Ανέστη Ευαγγέλου, που έχει παραχωρηθεί στο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ.

19.00 Στο αμφιθέατρο του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, ομιλία με θέμα “Το θαύμα να είσαι Έλληνας”, του Σαμ Τσέκγουως.

19.00 Στο βιβλιοπωλείο Public, η Βικτώρια Χίσλοπ παρουσιάζει το νέο της βιβλίο.

20.00 Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Τζαζ Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της «12ης Γιορτής της Tζαζ», υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης.

20.00 Στο Grand Hotel, στην αίθουσα «Βούλα Πατουλίδου». Τελετή έναρξης του 34ουΠανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου “Η Οδοντιατρική στην Ελλάδα του Σήμερα”, από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία 

21.00 Στο Βασιλικό Θέατρο, επίσημη πρεμιέρα του έργου του Άλαν Εϊκμπορν με τίτλο: «Συνέβη και του Χρόνου». Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.