ilektroniko_tsigaro_fortistis_01.jpeg

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να είναι καλύτερα για την υγεια σας, όμως δεν είναι καλύτερα για την υγεία των κομπιούτερ σας!

 

Όπως αναφέρουν χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όλο τον κόσμο, τα κομπιούτερ τους κόλλησαν ιούς από τη στιγμή που φόρτισαν τα τσιγάρα αυτά με… usb! Κι αυτό επειδή, αν το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι ασφαλές, γίνεται μια φυσική πηγή η οποία συνδέεται απευθείας με τον σκληρό δίσκο του κομπιούτερ!

Όπως γράφτηκε στο σάιτ Reddit, που ασχολείται με τα σόσιαλ μίντια, κυκλοφορεί συγκεκριμένος ιός τύπου μάλγουερ. Κι όπως προκύπτει από τις αναφορές χρηστών, ο ιός αυτός προέρχεται από ηλεκτρονικά τσιγάρα κατασκευασμένα στην Κίνα. Πάντα σύμφωνα με τις αναφορές που αναμεταδίδει η ηλεκτρονική σελίδα του “Γκάρντιαν”, ο ιός είναι περασμένος στο καλώδιο φόρτισης του usb και, όποτε συνδέεται για φόρτιση, συνδέεται μέσω Ίντερνετ με τη “βάση” του και προσβάλει το σύστημα του κομπιούτερ!

Ο Ρικ Φέργκιουσον, σύμβουλς ασφαλείας στην εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών τσιγάρων Τρεντ Μάικρο, υποστηρίζει ότι όλο αυτό είναι ένα ψέμα. Παραδέχεται, πάντως, ότι αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν, με άλλα προϊόντα, όπως μια φωτογραφική μηχανή της Σάμσουνγκ, στον οπτικό δίσκο εγκατάστασης της οποίας είχε εισχωρήσει ιός από τη γραμμή παραγωγής.

Κι αν όλα αυτά ανήκουν, τελικά, στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις αναφορές που έγιναν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, όταν, στις αρχές του Νοεμβρίου , δημοσίευσε έρευνα σύμφωνα με την οποία, σε χρονικό διάστημα δύο ετών προκλήθηκαν πάνω από 100 πυρκαγιές από κινέζικους φορτιστές ηλεκτρονικών τσιγάρων.