Με μια ματιά στα πρωτοσέλιδα του τύπου της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2014.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Στα συσσίτια 47.000 άνθρωποι!»
Σύμφωνα με την εφημερίδα μόνο στην Κεντρική Μακεδονία 17.000 πηγαίνουν στα συσσίτια της Εκκλησίας και άλλες 30.000 στα συσσίτια των δήμων και των ιδρυμάτων.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κεραυνός για τον Καρατζαφέρη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «κεραυνούς επιφύλασσε, χθες, η Επιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, καθώς στη μαραθώνια συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή του στον εισαγγελέα αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο».
ΕΘΝΟΣ: «Ποιοι κερδίζουν αν βγουν τώρα στη σύνταξη»
Η εφημερίδα σημειώνει: «περιθώριο 40 ημερών για να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης έχουν 15 κατηγορίες ασφαλισμένων. Πρόκειται κυρίως για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και η περαιτέρω παραμονή τους στην εργασία δεν πρόκειται να τους προσφέρει σημαντικά οφέλη».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Κινέζοι & Ρώσοι εναντίον Τουρκίας»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: « «κατεβάζουν» πολεμικά πλοία στην Αν. Μεσόγειο προς έμπρακτη υποστήριξη της Κύπρου. Τουρκικές βάσεις στα Βαλκάνια απειλούν με ακρωτηριασμό την Ελλάδα. CNN: 200 μίλια από την Κρήτη οι τζιχαντιστές».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αντικίνητρα για πρόωρες συντάξεις»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μπαίνει φραγμός στη συνταξιοδότηση των 50άρηδων, κατώτατη σύνταξη με τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης και ενοποιήσεις Ταμείων. Αλλαγές στο λοκ άουτ με νόμο αλλά με ταχεία εκδίκαση των υποθέσεων και «κούρεμα» στις άδειες των συνδικαλιστών».
ESPRESSO: ΛΑΜΠΗΣ μαινόμενος με Ασκητή!
ΕΣΤΙΑ: «Εθνική απαίτησις η συνεννόησις»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «προ πέντε μηνών, μία εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου στις οποίες ο Σύριζα επεκράτησε της Νέας Δημοκρατίας, η «Εστία» (2.6.2014), εδημοσίευσε ένα άρθρο που προεκάλεσε αίσθηση. Υπό τον τίτλο «Απαιτείται εθνική συνεννόησις», υπενθύμισε τι είχε συμβεί μετά τις ευρωεκλογές του 2009 και απηύθυνε έκκληση να μην επαναληφθούν τα ίδια».
Η ΑΥΓΗ: «'Κόκκινες γραμμές' έχει μόνο η τρόικα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «βήμα-βήμα, ημέρα με την ημέρα, κάμπτονται οι αντιδράσεις Σαμαρά-Βενιζέλου απέναντι στις αξιώσεις της τρόικας για εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του τρέχοντος Μνημονίου, αλλά και συμφωνία για διετή πιστωτική γραμμή».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κυβέρνηση στο κενό»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η υποχωρητικότητα του Μαξίμου απέναντι στην τρόικα και οι άκαμπτες απαιτήσεις της δεν σφράγισε ούτε χθες το εισιτήριο επιστροφής των δανειστών. Το χάσμα του δημοσιονομικού κενού παραμένει, αν και η τρόικα το τοποθετεί πλέον στο 1,7 δις. ευρώ».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τι δίνει και τι απορρίπτει η Αθήνα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «ύστερα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία των 48 ωρών που είχαν δώσει οι Βρυξέλλες, το υπουργείο Οικονομικών έστειλε αργά χθες το βράδυ την απάντηση στα 19 ζητήματα που έθετε η τρόικα, προκειμένου να έρθει στην Αθήνα και να ξεκινήσει η αξιολόγηση».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Ένα γεμάτο πιάτο» για 47.000 άτομα
Η εφημερίδα γράφει για την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία με τα συσσίτια.
Ο ΛΟΓΟΣ: «Το «άγνωστο» ρήγμα φοβίζει τους σεισμολόγους»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «την ώρα που οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά την μετασεισμική ακολουθία και περιμένουν να περάσουν ακόμη μερικά 24ωρα για να μπορούν να καταλήξουν με βεβαιότητα ότι ο διπλός σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Χαλκίδας ήταν ο κύριος, προβληματίζονται για το ρήγμα το οποίο τον προκάλεσε».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία!»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «έτοιμη η κυβέρνηση να νομοθετήσει αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, σε συνεννόηση με την τρόικα. Οι αλλαγές αυτές εστιάζουν στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις».
STAR PRESS: ΕΚΑΨΕ ΖΩΝΤΑΝΟ τον εραστή της κόρης του
ΤΑ ΝΕΑ: «Μπλόκο τραπεζών στους πλειστηριαμούς»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: « «όχι» λένε οι ίδιες οι τράπεζες στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, προαναγγέλλοντας ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την πολιτική αυτή, ανεξάρτητα από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας».
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Τρομοκρατούν κοινωνία-βουλευτές»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μαγειρεύουν δίλημμα και για τους «180» και για να περιορίσουν την εκλογική ήττα. Συνδέουν τα επώδυνα μέτρα με την πιστωτική γραμμή και την εκλογή Προέδρου».
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πως να αποφύγετε την δηλητηρίαση από κοτόπουλο
Η εφημερίδα αναφέρει τρόπους για να σκοτώσουμε ένα επικίνδυνο βακτήριο που ευθύνεται για τις δηλητηριάσεις από κοτόπουλο.
KONTRA NEWS: «Ψάχνουν τώρα για αποστάτες βουλευτές»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «όπως είχαμε προβλέψει, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έδωσε για μια ακόμη φορά γη και ύδωρ στην τρόικα, ολοκληρώνοντας την υποταγή στις απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επικίνδυνα παιχνίδια»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η τρόικα συνεχίζει να τηρεί αδιάλλακτη στάση, εμμένοντας δογματικά σε ακραίες θέσεις. Συμφωνία-πακέτο για την τρέχουσα αξιολόγηση και την επόμενη ημέρα επιδιώκει η κυβέρνηση».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στα μισά έμεινε η πρώτη προσπάθεια συναίνεσης»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μισό έμεινε το βήμα συναίνεσης που δοκίμασαν χθες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για μια συνάντηση των επικεφαλής τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, καθώς οι «σκληροί» πολιτικοί υπολογισμοί φαίνεται να υπερίσχυσαν στους εκατέρωθεν σχεδιασμούς».