Τα λάθη που -όπως υποστηρίζει- ακούστηκαν στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά της "Αττικό Μετρό Α.Ε.", υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, η εταιρία, η οποία αφήνει και υπονοούμενα!


Η "Αττικό Μετρό Α.Ε." υποστηρίζει ότι "εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί η απροκάλυπτη επίθεση που εξαπολύθηκε", υπογραμμίζει πως η εταιρία "εκπροσωπεί τα συμφέροντα του δημοσίου" και τονίζει πως βρισκόμαστε "λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της Απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την Οριακή Προθεσμία του Έργου". 

Θεωρεί, δε, ως λάθη, τα εξής:


  1. «Η Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είναι ίδια από την πρώτη μέρα κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης» (απαντά ότι η παρούσα Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ανέλαβε στα μέσα του 2010, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου).
  2. «Επί θητείας της υφισταμένης Διοίκησης, το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει αμέτρητα προβλήματα» (απαντά ότι η σημερινή Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ παρέλαβε ένα έργο ουσιαστικά σταματημένο, με σωρεία άλυτων τεχνικών και συμβατικών προβλημάτων και κατόρθωσε να επιλύσει σχεδόν όλες τις πολύπλοκες τεχνικές δυσκολίες του Μετρό).
  3. «Επί θητείας της σημερινής Διοίκησης έχουν υποβληθεί 77 ενστάσεις του Αναδόχου» (απαντά ότι από τότε που ανέλαβε η σημερινή Διοίκηση έχουν κατατεθεί μόλις 23 ενστάσεις, οι οποίες μάλιστα είτε είναι επαναλαμβανόμενες παλαιοτέρων ενστάσεων, είτε αφορούν ενέργειες που έγιναν σε προγενέστερο χρόνο, είτε αφορούν πράξεις της Πολιτείας, είτε είναι δευτερευούσης σημασίας).  
  4. «Επί της θητείας της σημερινής Διοίκησης ο ανάδοχος διεκδικεί 560 εκατομμύρια ευρώ» (απαντά ότι οικονομικές διεκδικήσεις του αναδόχου, ύψους περίπου 500 εκ. ευρώ προϋπήρχαν της υφιστάμενης Διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ).
  5. «Ποια είναι η τεχνογνωσία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ αφού τα στελέχη της έχουν φύγει στον ιδιωτικό τομέα;» (απαντά ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ διαθέτει σήμερα υψηλόβαθμα, έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη με άριστη επιστημονική κατάρτιση και ειδική τεχνογνωσία έργων Μετρό, που ουδείς άλλος φορέας της χώρας διαθέτει).  
  6. «Η Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Εργολάβο» (απαντά ότι ούτε η σύμβαση, ούτε η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει κανενός είδους διαπραγμάτευση με τον εργολάβο και προσθέτει ότι μοναδική νόμιμη διαδικασία είναι αυτή του Διαιτητικού Δικαστηρίου).
  7. «Το έργο είναι σήμερα δυο χρόνια μετά τη συμβατική ημερομηνία λειτουργίας του» (διερωτάται με ποιο τρόπο θα μπορούσε ποτέ να ολοκληρωθεί το μετρό το 2012 όταν ακόμα μέχρι σήμερα έχουμε σε πολλά μέτωπα του έργου μακροχρόνιες αρχαιολογικές ανασκαφές -για τις οποίες ουδεμία αναφορά έγινε. Φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το σταθμό Βενιζέλου, όπου παρά τη θέληση της Αττικό Μετρό Α.Ε., τα έργα είναι για δυο χρόνια σταματημένα μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας). 


Για την "Αττικό Μετρό Α.Ε." δημιουργούνται "περισσότερα ερωτηματικά και απορίες από την παντελή έλλειψη κριτικής στον εργολάβο, ο οποίος κατά το νόμο και τη σύμβαση έχει την ευθύνη υλοποίησης του Έργου. Ουδεμία αναφορά έγινε στις πέντε εταιρείες της κοινοπραξίας, ενώ τα «πυρά» εστιάστηκαν μόνον στο φορέα που κάνει την επίβλεψη του έργου".

Η κοινοπραξία που έχει την επίβλεψη του έργου, υποστηρίζει ότι "ξαφνικά πραγματοποιείται μια πρωτοφανής επίθεση υποβολιμαίας κριτικής στην κρατική εταιρεία Αττικό Μετρό, η οποία προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τα χρήματα των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων, μέσα από συγκεκριμένα άρθρα της σύμβασης του Μετρό Θεσσαλονίκης". 

Βολές και υπονοούμενα

Εκφράζει την "ακόμα μεγαλύτερη εντύπωσή" της, επειδή "στην επίθεση αυτή συμμετέχει υπεύθυνος φορέας, του οποίου ο εκπρόσωπος παράλληλα εξυπηρετεί προσωπικά του συμφέροντα ως συνεργάτης του εργολάβου. Αλήθεια, τι μπορεί να υποθέσει ο Έλληνας πολίτης όταν ακούει υπεύθυνους φορείς της πόλης να αναμασούν δημόσια καταγεγραμμένες θέσεις της αναδόχου κοινοπραξίας, όπου με βάση αυτές διεκδικεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο", αναρωτιέται.

Στην ανακοίνωσή της, η "Αττικό Μετρό Α.Ε." τονίζει ότι "ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται" κι επιμένει ότι "θα συνεχίσει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, με τελικό στόχο να αποδοθεί στη Θεσσαλονίκη ένα σπουδαίο μετρό". 

Η απάντηση προς τον περιφερειάρχη 

Στην ανακοίνωσή της, η κοινοπραξία απαντά και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, που προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα αν, μέσα σε ενάμιση μήνα, δεν γίνουν "οι απαραίτητες ενέργειες".

"Οι «απαραίτητες ενέργειες» που ζητήθηκε να γίνουν εντός 45 ημερών, επισημαίνουμε ότι είναι υπόθεση αποκλειστικά και μόνο των Διαιτητικών Δικαστηρίων, σύμφωνα με τη νομοθεσία", τονίζει η "Αττικό Μετρό Α.Ε.".

Τέλος, η "Αττικό Μετρό Α.Ε." υποστηρίζει ότι "η χθεσινή επίθεση που δέχθηκε ξεπερνά κάθε όριο καλόπιστης κριτικής, αφού σαφέστατα εμπίπτει στα όρια της πίεσης ώστε να υποκύψει στις αδηφάγες απαιτήσεις των εργολάβων, όπως κάποιοι μάλλον επιδιώκουν".