efimerides_05.jpg

 

Με μια ματιά τα πρώτα θέματα των σημερινών (16 Νοεμβρίου 2014) κυριακάτικων εφημερίδων:

 

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Λαός και Κολωνάκι «σκοτώνουν» όσο όσο τα ακίνητα"

Όπως τονίζει η εφημερίδα, “Ούτε μία περιοχή της Ελλάδας δεν γλίτωσε από την κατάρρευση της κτηματαγοράς και τη δραματική πτώση των τιμών. Όπως λένε χαριτολογώντας κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται σε ακριβές συνοικίες, «το Κολωνάκι έγινε μέσα σε λίγα χρόνια... Κολωνός και η Εκάλη... Νίκαια»”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Τα τρία σενάρια για συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα “για λόγους ισονομίας οι εταίροι θα πρέπει να κάνουν διευκολύνσεις στην Ελλάδα και στο δημοσιονομικό τομέα, όπως έκαναν στη Γαλλία και την Ιταλία, που τροποποίησαν μονομερώς τους στόχους για το έλλειμμα χωρίς να υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας (δημοσιονομική πειθαρχία). Από τη στιγμή που οι δύο μεγάλοι έπεσαν στα μαλακά, για την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ποιοί κινδυνεύουν να χάσουν τη σύνταξή τους"

Στο γνωστό της στιλ η εφημερίδα, δίνει οδηγίες σε αυτούς που είναι κοντά στη σύνταξη.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Μεταξύ τρόικας και κάλπης"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “σε συμπληγάδες βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς από τη μια θέλει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας, αλλά από την άλλη τρέμει μπροστά στην προοπτική να μην περάσουν από τη Βουλή τα νέα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σαμαράς: Πρόταγμα το χρέος"

Την πολιτική και οικονομική σταθερότητα προτάσσει ως μείζον ζητούμενο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την οριστική έξοδο από την κρίση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην «Κ», με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο», μέσω του οποίου ασκεί σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του χρέους, χωρίς να τον κατονομάζει. Ο κ. Σαμαράς αναφέρει πως για την πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμες παράμετροι η εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει απρόσκοπτα η Συνταγματική Αναθεώρηση που ξεκινά.

Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βρόμικα χέρια. Η υπόθεση Καταρζαφέρη ανοίγει τον ασκό του αιόλου για τις μίζες των εξοπλιστικών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “η υπόθεση Καρατζαφέρη με τις δύο offshore και τα εμβάσματα θα αποτελέσει τον καταλύτη για να αρχίσει να ξετυλίγεται πάλι (από εκεί που σταμάτησε) το κουβάρι με τις προμήθειες των εξοπλιστικών, όπως επισημαίνουν προς την «κυριακάτικη δημοκρατία» αξιόπιστες πηγές. Επίσης, θα δώσει το έναυσμα για να γραφτεί μέσα από νέο πρίσμα η πολιτική Ιστορία του τόπου μετά το Μνημόνιο και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου με τη συμμετοχή και του ΛΑΟΣ”.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» χωρίς τέλος. Απάντηση η απεργία"

Ενώ πανηγυρίζουν για ανάκαμψη, αξιώνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου, τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει: “Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καυγαδίζουν αλλά ... ορκίζονται από κοινού στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του κεφαλαίου και της ΕΕ, σπέρνουν αυταπάτες ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα φέρει τη σωτηρία του λαού”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ώρα τουρισμού για τη Μακεδονία

Η εφημερίδα βλέπει “συντονισμένες δράσεις όλων των φορέων” για προσέλκυση τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Τέλος στην προσωποκράτηση για χρέη"

Η εφημερίδα προαναγγέλλει άλλο ένα μέτρο για τα οικονομικά που αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη βουλή στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Από Λάτση μέχρι Νιάρχο βλέπουν Αλέξη"

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, τα πιο μεγάλα ονόματα της ελληνικής οικονομίας έχουν όλο και πιο στενές επαφές με την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Οι κουτοπονηριές διαιωνίζουν την σκληρή επιτήρηση"

Για τα λάθη της κυβέρνησης κάνει λόγο η εφημερίδα, επισημαίνοντας πως, αν συνεχιστούν, θα συνεχιστεί και το μνημόνιο.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Παγιδευμένος στο δίκτυο λαθών και τρόικας ο Σαμαράς"

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα “παρά τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία, η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση ταραχής εξαιτίας δικών της λαθών αλλά και λόγω των απαιτήσεων της τρόικας. Αγώνας δρόμου με πολλά εμπόδια για να ολοκληρωθεί η διπλή διαπραγμάτευση για αξιολόγηση και Προληπτική Γραμμή ως τις 8 Δεκεμβρίου”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Καταρρέουν με... δόσεις!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι παλινωδίες στο θέμα του ΕΝΦΙΑ είναι άλλη μια αιτία για την κατάρρευση της συγκυβέρνησης.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 5+1 λόγοι υγείας για άσκηση σήμερα

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το να χάσουμε βάρος δεν είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να κάνουμε γυμναστική.

Kontranews: Τσιλιαδόρος ο Καρατζαφέρης

Αναφερόμενη στα εξοπλιστικά, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “πέταγαν κάποια κόκαλα” στον αρχηγό του ΛΑΟΣ και προσθέτει: “όταν δίνουν 1.640.000 στον αρχηγό του ΛΑΟΣ φανταστείτε πόσα έτρωγαν οι υπουργοί που υπόγραφαν τις συμβάσεις και οι πρωθυπουργοί που τις ενέκριναν”.

Realnews: "Θα τα πληρώσει όλα σε μία δόση. «Βράζει« η Νέα Δημοκρατία για τον υπουργό Οικονομικών"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " "βράζει" η Νέα Δημοκρατία για τον υπουργό Οικονομικών" και αναφέρεται στο "ποιοι βουλευτές καλούν τον Γκίκα Χαρδούβελη να παραιτηθεί τώρα". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα "το κλίμα είναι βαρύ στο Μέγαρο Μαξίμου για τον "τσάρο" της οικονομίας".