Βότκα… Κορδελιού σέρβιρε 25χρονος αλλοδαπός! Είχε στήσει, στο σπίτι του, ολόκληρο εργαστήριο παρασκευής!
Οι… μπόμπες του 25χρονου κυκλοφορούσαν σε κανονικές κάβες, μπαράκια και καταστήματα, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αφού είχε συστηθεί ως ο άνθρωπος που μπορούσε να φέρει φθηνή βότκα στην Ελλάδα, καθώς, όπως υποστήριζε, είχε διασυνδέσεις στη Ρωσία, από όπου καταγόταν. Μόνον που τη βότκα που έφερνε, την παρασκεύαζε και την συσκεύαζε στο υπόγειο του σπιτιού του, στο Κορδελιό…



Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης και του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, έκαναν έφοδο στο σπίτι του και βρήκαν το παρασκευαστήριο – συσκευαστήριο. Όπως διαπίστωσαν, ο 25χρονος αλλοδαπός, είχε όλα τα μηχανήματα για να αναμιγνύει ποσότητα αλκοόλης και πόσιμου νερού και στη συνέχεια να εμφιαλώνει την  μπόμπα βότκα. Ως και ειδικά πώματα ασφαλείας είχε εφοδιαστεί, εκτός από τις πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, με την επωνυμία συγκεκριμένης εταιρείας αλκοολούχου ποτού.



Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεξαμενή με 200 λίτρα αλκοολούχου διαλύματος, 421 φιάλες εμφιαλωμένες που έφεραν ετικέτες με την επωνυμία  συγκεκριμένης εταιρείας αλκοολούχου ποτού, 7.241 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, 18 πλαστικές διαφανείς φιάλες, που περιείχαν 180 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, αλκοολόμετρο, μηχανισμός εμφιάλωσης, πλήθος πωμάτων φιαλών με την επωνυμία συγκεκριμένης εταιρείας και με βαλβίδες ελεγχόμενης ροής, καθώς και πλήθος κενών γυάλινων φιαλών.

Πραγματοποιήθηκαν σχετικές δειγματοληψίες, προκειμένου τα δείγματα να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και να διευκρινιστεί αν το συγκεκριμένο διάλυμα εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 



Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για προσδιορισμό διαφυγόντων δασμών.