Ας ρίξουμε μια ματιά στα σημερινά (Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014) πρωτοσέλιδα του τύπου.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στο εδώλιο για ξέπλυμα"
Η εφημερίδα αναφέρεται στον πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την υπόθεση ξέπλυμα χρήματος.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πυρετός για το εθνικό θέμα"
Η εφημερίδα γράφει "μπορεί μετά τις χωριστές συναντήσεις των κ. Τσίπρα και Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να φάνηκε ότι συνεχίζεται η σύγκρουση των δύο αρχηγών για το αν θα γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές (τις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει έως τις αρχές Δεκεμβρίου), αλλά όσα συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και τα μισόλογα που ακούστηκαν έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον".
ΕΘΝΟΣ: "Σταυρόλεξο η λύση για τα στεγαστικά"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λύση για 200.000 «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια αναζητά η κυβέρνηση μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες επιχειρηματικές οφειλές. Στο τραπέζι πρόταση του Ν. Δένδια για πάγωμα των δόσεων που αντιστοιχούν στο 30% του συνολικού δανείου για περίοδο 10-15 ετών. Εντονος προβληματισμός από τις τράπεζες για δημιουργία νέας γενιάς «κόκκινων» στεγαστικών δανείων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πούτιν: «Ξαφνικός θάνατος για την Τουρκία»"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικών Πολιτικής υπό το φόβο της τουρκικής επιθετικότητας - Καιρός είναι η Ελλάδα να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσίας!"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κούρεμα έως 30% στις δόσεις των στεγαστικών"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο απερχόμενος υπ. Ανάπτυξης έριξε «λύση - βόμβα» στο πρόβλημα των κόκκινων στεγαστικών δανείων που υπερβαίνουν τα 27 δισ. ευρώ. Η ρύθμιση προβλέπει «πάγωμα» του 30% του δανείου για 10 έως 15 χρόνια και αποπληρωμή του υπολοίπου με μειωμένη μηνιαία δόση".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πάρε Πρόεδρο δώσε εκλογές"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "άτυπος διάλογος μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά με ενδιάμεσο τον Κάρολο Παπούλια, χθες, στο προεδρικό Μέγαρο. «Πάμε σε εκλογές τώρα και να τα βρούμε στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας», πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
ESPRESSO: "Ο πίνακας και ο τάφος!"
ΕΣΤΙΑ: "Προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "την 26η Μαΐου 2014, μία ημέρα μετά την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε, κατόπιν δικού του αιτήματος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".
Η ΑΥΓΗ: "Αποσταθεροποίηση επιλέγει ο Σαμαράς"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην τακτική της τεχνητής πόλωσης, της ρευστότητας και της αβεβαιότητας για τις εξελίξεις επενδύει ο Αντ. Σαμαράς προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη και να επιβιώσει πολιτικά την «επόμενη ημέρα»".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Είμαι δεκαεξάρης αλλάξτε τα Λύκεια"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση προκαλούν οργή στους μαθητές, που προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με αιχμή το «νέο Λύκειο», την Τράπεζα Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα κενά σε εκπαιδευτικούς".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μετωπική με φόντο το Προεδρικό"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι απολύτως ασύμπτωτες πορείας που θα ακολουθήσουν μέχρι την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκαν χθες με φόντο το Προεδρικό Μεγαρο, προδιαγράφοντας σκηνικό ακραίας πόλωσης τους αμέσως επόμενους μήνες".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κούρεμα έως 30% στα κόκκινα στεγαστικά"
Σύμφωνα με την εφημερίδα κατατέθηκε η σχετική τροπολογία στην Βουλή για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Ο ΛΟΓΟΣ: "Προ των πυλών βαρύς χειμώνας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ετοιμαστείτε φέτος ίσως και για τον βαρύτερο χειμώνα της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ότι έχουν πέσει ήδη αρκετά χιόνια στις ελληνικές βουνοκορφές, αλλά και ότι πρόκειται για την περίφημη «χρονιά των αντικυκλώνων», κάτι που αναμένεται να επηρεάσει ολόκληρα τα Βαλκάνια".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δόθηκε ισχυρό αγωνιστικό μήνυμα. Συνεχίζουμε οργανώνοντας την απεργία"
Η εφημερίδα αναφέρει "παρά την προσπάθεια αποσιώπησης του μεγάλου πανελλαδικού συλλαλητηρίου, το ισχυρό αγωνιστικό μήνυμα που έστειλαν οι χιλιάδες που συμμετείχαν δεν μπορεί να κρυφτεί".
STAR PRESS: "ΕΚΑΨΕ ζωντανή τη γυναίκα του"
ΤΑ ΝΕΑ: "Κρίσιμες εξελίξεις σε διπλό ταμπλό"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κρίσιμες εξελίξεις σε διπλό ταμπλό" σε αναγκαστική προσγείωση εξωθούν την κυβέρνηση τα μηνύματα που στέλνει η Ευρώπη, ζητώντας ουσιαστικά υπογραφή της νέας συμφωνίας - για τη μετά το Μνημόνιο εποχή - το αργότερα έως τις 15 Δεκεμβρίου".
Kontranews: "Παίζουν με τη φωτιά Παπούλιας Σαμαράς-Βενιζέλος"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πολύ μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να οδηγούν τη χώρα, σύμφωνα με όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σε συνδυασμό με εκτιμήσεις διαφόρων πολιτικών και δημοσιογραφικών κύκλων, η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Haircut στα δάνεια"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι τις 31 Μαρτίου οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για την ένταξή τους στην ευεργετική διάταξη της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με αστερίσκους η διπλή λύση στα κόκκινα δάνεια"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "διπλή λύση στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, επιχειρηματικών και στεγαστικών, επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση, προωθώντας δύο νομοθετικές προτάσεις, με πολλούς ωστόσο «αστερίσκους» κατά τους τραπεζίτες, «εύλογα ερωτηματικά» και αναγκαίες προσαρμογές κατά την ΕΣΕΕ και το ΕΕΑ".