apth_kentro_diadosis_erevnitikon_apotelesmaton_01.jpg

Με μια ματιά οι σημαντικότερες εκδηλώσεις που παρουσιάζονται, σήμερα, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη:

 

9.30 Αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε., μαζί με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, Ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε., θα επισκεφθεί το Εργοστάσιο Οχημάτων του Ο.Σ.Ε., στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

11.00 Τα πρώτα αδημοσίευτα αποτελέσματα από την προσεδάφιση της διαστημικής συσκευής "Philae" πάνω στον κομήτη Churyumov-Gerasimenko θα ανακοινωθούν σε Συνέντευξη Τύπουστην Αίθουσα 26, στον 4ο όροφο της ανατολικής πτέρυγας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ.   Στη Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσει ο Senior Scientist του Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Θανάσης Οικονόμου και σημαίνων Συντελεστής της διαστημικής αποστολής «Rosetta Mission» και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστρονομίας του Α.Π.Θ., Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής, Γιάννης Σειραδάκης.   Αμέσως μετά, και ώρα 12.30, στην Αίθουσα Α31 του Τμήματος Φυσικής, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία στους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής, με τίτλο: «Rosetta Mission: Η αποκρυπτογράφηση ενός κομήτη από ένα Έλληνα συντελεστή της αποστολής – Πρώτα αποτελέσματα». Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Γενικού Σεμιναρίου του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.

11.30 Στο ξενοδοχείο Electra Palace, συνέντευξη τύπου από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του «Χαμόγελου του Παιδιού», με αφορμή την 19ηΝοεμβρίου διεθνώς αναγνωρισμένης Ημέρας κατά της Παιδικής Κακοποίησης. Στην Πλατεία Αριστοτέλους θα βρίσκεται ο «Οδυσσέας», το 1ο κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας για παιδιά στην Ελλάδα. Διάρκεια: 19-22/11

12.00 Παρουσίαση των έργων αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών των εγκαταστάσεων της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος.


12.30 Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 27, συνέντευξη τύπου με αφορμή τις επερχόμενες εκδηλώσεις του 4ου Thessaloniki Food Festival και το συντονισμό κοινών δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου γύρω από τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης.Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν ο εντεταλμένος δημοτκός σύμβουλος για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου, Χρύσα Γρανούζη.


17.00 Στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 26, επιστημονική ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού». Χαιρετίζουν: Δάφνη Μεϊμαρίδου, Διευθύντρια του 2ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης, Ελένη Ντελιοπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου «Άλμα Ζωής». Εισηγήσεις: Δρ.Δέσποινα Μισαηλίδου, Ακτινοθεραπεύτρια-Ογκολόγος, Διπλωματούχος American Board of Radiology, Εύη Καλουτά, ψυχολόγος του Σύλλόγου, Κυριακούλα Δερεκενάρη, Αντιπρόεδρος, εθελόντρια του Συλλόγου. Από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν.Θεσσαλονίκης.


18.00 Ημερίδα με θέμα: «Πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών στην προσχολική ηλικία» που απευθύνεται στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών θα πραγματοποιηθεί στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.  Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα. Τη θεματολογία της ημερίδας θα αναπτύξει ο  αναπληρωτής καθηγητής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Παναγιώτης Καρδαράς. Θα ακολουθήσει συζήτηση.   Με τη λήξη της ημερίδας θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. 


18.30 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:   «Ασφαλιστικό – Ο.Α.Ε.Ε.»   στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12 – 14, Λαδάδικα).

19.00 Στην αίθουσα εκδηλώσεων, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, Αγίας Σοφίας 38, 5ος όροφος, παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Δεληκάρη, με τίτλο: «Η Αρχιεπισκοπή Αχρίδων κατά το Μεσαίωνα». Ομιλητές: Αντώνιος-Αιμίλιος Ταχιάος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, Ακαδημαϊκός (Α.Μ.), Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, κ.Δαβίδ, επίσκοπος Στοβίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αχρίδος Πατριαρχείο Σερβίας, η συγγραφέας Αγγελική Δεληκάρη, Λέκτορας Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Προλογίζει ο Πρόεδρος της ΦΑΑΘ, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, Αν.Καθηγητής ΑΠΘ. 

19.00 Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Π.Κ.Μ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικής Αμύνης 1, εκδήλωση Τιμής και Μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον πρώτο διωγμό των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης και των παραλίων της Μικράς Ασίας. Ομιλία από το συγγραφέα Γεώργιο Μάνο, με θέμα: «Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής». Ακολουθεί βιντεοπαρουσιάση και εμφάνιση χορωδιών των Συλλόγων Νιγριτινών και Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, με μαέστρο το Γιάννη Βαγενά, που θα ερμηνεύσουν αντιπροσωπευτικά τραγούδια της Ανατολής, από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων & Σωματείων Νομού Σερρών στη Θεσσαλονίκη. 


20.00 Στο Δημοτικό Θέατρο «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: «Ο Έρωτας στη Μάισσα Σαλονίκη», “…σεργιάνι από το χθες ως τα σήμερα, με την ψυχή και το νου, μέσα στα σοκάκια της Σαλονίκης. Πρωταγωνιστής…ο Έρωτας”. Θεατρική ομάδα καθηγητών «Μίμησις Πράξεως», από την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.


20.00 Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, αίθουσα εκδηλώσεων, Προξ.Κορομηλά 23, διάλεξη του Σωτήρη Χρυσάφη, Ομότιμου Καθηγητή Οδοντιατρικής Σχολής στο ΑΠΘ και Προέδρου του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου για τη Διάδοση της Ελληνικής γλώσσας στα Βαλκάνια, «Αέροπος», με θέμα: «Ο Μακεδονικός Αγώνας στη Στρώμνιτσα και ο αφελληνισμός των απογόνων των Στρωμνιτσιωτών».


21.00 Στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, Θεμ.Σοφούλη 112, απονομή βραβείων στους νικητές του Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θάλασσας 2014.