Σπείρα είχε… ρημάξει εξοχικά και τροχόσπιτα στην περιοχή των Νέων Μουδανιών της Χαλκιδικής.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 16, 20 και 21 ετών και δύο Αλβανούς, ηλικίας 19 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και δυο Έλληνες, 24 και 39 χρόνων κι ένας Αλβανός 19 χρόνων, που έπαιζαν το ρόλο των κλεπταποδόχων.

Η σπείρα διέπραξε, συνολικά, 21 διαρρήξεις σε 12 εξοχικά και έξι τροχόσπιτα, από όπου έκλεψε διάφορα αντικείμενα, αξίας 4.500 ευρώ. Είχαν αδυναμία σε ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, ενώ επιχείρησαν να διαρρήξουν επιπλέον τρία σπίτια. Η δράση τους άρχισε τον Οκτώβριο του 2013 και διήρκεσε για έναν χρόνο. Πεδίο δράσης, η ευρύτερη περιοχή της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής. 

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, ο 21χρονος ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ διαρρηκτών και κλεπταποδόχων. Στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις τηλεοράσεις, τρεις αποκωδικοποιητές, διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ψυγείο, στερεοφωνικό ηχοσύστημα, ηλεκτρική σκούπα κ.α.) και μία εργαλειοθήκη. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.