Ας ρίξουμε μια ματιά στα σημερινά πρωτοσέλιδα του τύπου.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Το ρούβλι... στην πόρτα της Βόρειας Ελλάδας
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Καταρρέει το ΙΚΑ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "κραυγή αγωνίας βγάζει το ΙΚΑ, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης της εφαρμοστικής εγκυκλίου με την οποία θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στη νέα ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για να μην κινδυνεύσει η καταβολή των συντάξεων έως το τέλος του έτους".
ΕΘΝΟΣ: "Μείωση δόσεων έως 90% στα στεγαστικά ΟΕΚ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις δόσεις των δανείων τους -με μείωση από 40% έως και 90% του μηνιαίου ποσού- έχουν 97.000 οικογένειες που έχουν πάρει δάνεια από τον πρώην ΟΕΚ"
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελληνες Πιλότοι: «Εάν πετάξουν οι Τούρκοι πάνω από τη Ρόδο θα τους καταρρίψουμε»!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "παραμονή της εορτής του Αρχάγγελου Μιχαήλ - προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - οι φύλακες άγγελοι με τα F16 προειδοποιούν..."
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε 20 ημέρες πάνε... ταμείο στρατιωτικοί, αστυνομικοί"
Η εφημερίδα γράφει "με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι αυξημένοι μισθοί και τα αναδρομικά για 6 μήνες. Στις 22 Δεκεμβρίου ξεκινά η πληρωμή των πρώτων αναδρομικών για τους απόστρατους. Από τον Ιανουάριο και σε 36 δόσεις θα συνεχιστεί η πληρωμή των υπόλοιπων αναδρομικών".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέοι όροι, νέα εποπτεία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα και με την ξεκάθαρη στάση των δανειστών ότι το νέο πρόγραμμα θα έχει και νέους όρους, αυστηρή εποπτεία και νέο Μνημόνιο, έφυγε από το χθεσινό Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης".
ESPRESSO: "ΕΚΡΥΨΕ εκατομμύρια"
ΕΣΤΙΑ: "Ράπισμα στον Σύριζα από το «Ποτάμι»"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όπως επεσήμανε από την πρώτη στιγμή η «Εστία», ο πρόεδρος του Σύριζα κ. Α. Τσίπρας υπέπεσε σε ένα βαρύτατο συνταγματικό και δημοκρατικό ατόπημα. Κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παρελθούσα Δευτέρα, πρότεινε να συγκληθή το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνηθή η άμεση διενέργεια εκλογών, να υπάρξη συναίνεσις για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα εκλεγή από την επόμενη Βουλή!".
Η ΑΥΓΗ: "Συζητούν μέτρα με το χρέος στο ράφι"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιτάχυνση της αξιολόγησης και υλοποίηση όλων των σκληρών μέτρων που προβλέπονται σ΄αυτή (ασφαλιστικό, απολύσεις, πλειστηριασμοί, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο κ.α.) ζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης από τον Γκ. Χαρδούβελη στη σύσκεψη του Eurogroup, προκειμένου να ληφθούν, κατόπιν, αποφάσεις για τη νέα «πιστωτική γραμμή» που θα διατεθεί στην Ελλάδα".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τα άπλυτα... των Βρυξελλών"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επί 18 χρόνια πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Αιτία οι σαρωτικές αποκαλύψεις για τις μυστικές φορολογικές συμφωνίες ανάμεσα στο Μεγάλο Δουκάτο και 343 πολυεθνικές εταιρείες -μεταξύ των οποίων και εννέα «ελληνικού ενδιαφέροντος-, με στόχο την ελαχιστοποίηση της φορολόγησής τους".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Με γραμμή πίστωσης η επόμενη ημέρα"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη συνέχιση της στήριξης προς την Ελλάδα και μετά το τέλος του υφιστάμενου προγράμματος με την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης με ενισχυμένες προϋποθέσεις (Enhanced Conditions Credit Line - ECCL) αποφάσισε χθες το Eurogroup".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κωδικός <<Μάθε παιδί μου... κόμματα>>"
Ο ΛΟΓΟΣ: "Η φοροδιαφυγή καλά κρατεί"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος, απάτης και διαφθοράς αποκάλυψαν οι εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατά το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2014".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μνημόνια διαρκείας με τη βούλα του Γιούρογκρουπ"
Η εφημερίδα αναφέρει "εν μέσω αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών συνεδρίασαν χτες το Γιούρογκρουπ και το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παράγοντες της ΕΕ προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις φήμες για σκληρές αντιπαραθέσεις".
STAR PRESS: "ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ Πέγκυ Ζήνα και Γιώργος Λύρας"
ΤΑ ΝΕΑ: "Εθελοντική διδασκαλία και πληρωμή με μόρια!"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα αποδεχθούν να εργαστούν... δωρεάν για να καλύψουν περίπου 1.100 θέσεις που υπολογίζεται ότι θα απομείνουν κενές στα σχολεία όλης της χώρας, σκέφτεται να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας!"
Kontranews: "Αρχισε η εξέγερση. Επανάσταση κατά της λιτότητας στην Ευρώπη"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαστάσεις εξέγερσης λαμβάνουν οι γιγαντιαίες διαδηλώσεις στην Ευρώπη ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και τη γερμανική κυριαρχία που οδηγούν τις μάζες στη φτώχεια και το περιθώριο και την οικονομία σε βαθιά ύφεση".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Μάχη» για συμφωνία"
Η εφημερίδα σημειώνει "σκληρή προμηνύεται η μάχη για τους όρους που θα συνοδεύουν τη συμφωνία για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, με το Eurogroup να επιβεβαιώνει χθες πως κινούμαστε στο «μονοπάτι» της ενισχυμένης προληπτικής γραμμής πίστωσης (ECCL) προς την Ελλάδα, με ρόλο και για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ενισχυμένη πιστωτική γραμμή αλλά υπό όρους"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενισχυμένη πιστωτική γραμμή (ECCL) στην Ελλάδα, αλλά με προϋποθέσεις και αυστηρή εποπτεία, θέλουν για την επόμενη μέρα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα πολλοί εταίροι, ωστόσο οι συζητήσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα".