Νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στο Ιόνιο και σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.


Μετά το μεσημέρι κατά κανόνα ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο, από 8 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 13 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 8 έως 16 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση: 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη 

Στη Θράκη λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο.  Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα όπου τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες, με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.