Την ώρα που οι διαμαρτυρίες, για την αύξηση του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ κορυφώνονται και ο Οργανισμός μειώνει δρομολόγια για λόγους οικονομίας, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπερασπίστηκε το έργο του ΟΑΣΘ και ειδικά την τιμολογιακή πολιτική!


Στη διημερίδα του ΣΑΣΘ και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Οι Δημόσιες Μεταφορές στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την Αστική Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη», κατά την εισηγητική τοποθέτησή του, βρήκε να πει ότι η νέα σύμβαση του Δημοσίου με τον ΟΑΣΘ, που ανέβασε την τιμή του εισιτηρίου από 0,80 € σε 1 €, ταυτόχρονα «απάλλαξε κατά 80 εκ. ευρώ τους φορολογούμενους πολίτες. Το εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη είναι μικρότερο από εκείνο της Αθήνας και δεν μπορεί να θεωρείται αύξηση ο εξορθολογισμός της τιμολογιακής πολιτικής», είπε, την ώρα που οι αντιδράσεις φορέων είναι καθημερινές, ενώ οι πολίτες της Θεσσαλονίκης μετακινούνται από και προς Αμπελόκηπους, Μενεμένη, Εύοσμο, Τριανδρία -και άλλες περιοχές- με παλιά λεωφορεία και ως τις 12 το βράδυ (-και αν...)!

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήρε τη συνεισφορά της Τροχαίας στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού. «Οφείλουμε να ξεφύγουμε από το μύθο των μεγάλων οραμάτων. Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις. Ποιοτικές μεταφορές σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Προωθούμε τρένο, μετρό και τραμ, φιλοπεριβαλλοντικά καύσιμα, ενισχυμένες θαλάσσιες μεταφορές, περισσότερες λεωφορειολωρίδες και πεζόδρομοι, εισαγωγή της τηλεματικής και εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κόσμου είναι οι πολιτικές μας. Για τη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνει το τραμ, αλλά ξέρω ότι είναι εφικτό να γίνει. Χρειάζεται το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) να μετατραπεί σε Ενιαίο Μητροπολιτικό Φορέα Σχεδιασμού Μεταφορών, σε μια Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων και αυτή είναι η πρόθεσή μας», επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.