sidirodromiki_diavasi_menemeni_01.JPG
Στο πρώτο εξάμηνο του 2015 θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για το έργο της κατασκευής κάτω διάβασης στις σιδηροδρομικές γραμμές στην οδό Αγίας Παρασκευής της Μενεμένης.

Αυτό ανακοίνωσε στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Άστρον» της Mενεμένης, όπου, χθες, παρουσιάστηκε το έργο, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου χαρακτήρισε «έργο ύψιστης σημασίας για την περιοχή» την κάτω διάβαση, αφού τώρα, η δυτική Θεσ/νίκη είναι κυριολεκτικά «κομμένη στα δύο». Με το έργο αυτό, όπως είπε, «θα βελτιωθούν οι συνθήκες διέλευσης των διερχόμενων κατά μήκος της οδού, καθώς λόγω της υφιστάμενης κατάστασης έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα».

menemeni_paroysiasi_ergoy_sidirodromikis_diavasis_2014113_01.JPG

Ο κ. Σιμόπουλος είπε ότι βρήκε… «έτοιμη δουλειά» από την πλευρά της δημοτικής αρχής, όμως χρειάζονταν μελέτη για τα αποχετευτικά, διαδικασία ένταξης, δημοπράτηση και υπογραφή σύμβασης. «Πήρα την πάσα και με τους συνεργάτες μου και τη βοήθεια της ΕΡΓΟΣΕ βάλαμε γκολ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων, το Στρατόπεδο Παπακυριαζή στο Δήμο Ευόσμου και η ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου του Θερμαϊκού.

Το έργο, προϋπολογισμού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσίασε ο Δημήτρης Κουτσούκος, δρ. Πολιτικός Μηχανικός της ΕΡΓΟΣΕ.