Ανοιχτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα, με την υποσημείωση ωστόσο πως αυτή πρέπει να είναι ένα ενδιάμεσο βήμα για την πραγματοποίηση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, όπως την έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για εκλογές τώρα, διερεύνηση δυνατοτήτων για εκλογή προέδρου μετά τις εκλογές και συμφωνία για διαγραφή μέρους του χρέους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε σχετικά ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα μπορούν να δημιουργήσουν το έδαφος για μία ελάχιστη συνεννόηση, σημειώνοντας ότι οι θέσεις αυτές δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους δεν έχει πραγματικό αντίκρισμα να γίνει οποιαδήποτε συνάντηση και υπογράμμισε ότι ο λαός έχει να διαλέξει μεταξύ δύο εκ διαμέτρου αντίθετων σχεδίων, της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε ότι αν πρόκειται να γίνει μια συνάντηση όπως την περιέγραψε, ως ένα ένα ενδιάμεσο βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα είναι ένα θετικό βήμα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσίπρα, λέγοντας ότι επικεφαλής της κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός και διερωτήθηκε τι είδους σχήμα συνάντησης θα είναι με την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι ανοιχτός.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ
«Τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων;».

Αυτό ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή την αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Τσίπρα, λέγοντας ότι επικεφαλής της κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός και διερωτώμενος τι είδους σχήμα συνάντησης θα είναι με την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ προσέθεταν ότι «ούτως ή άλλως, ο κ. Βενιζέλος ακόμα περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει και είχε αποδεχτεί, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Δημοκρατίας στη Βουλή, προκειμένου να συναντηθούν για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα».

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ