aggelioforos_danaidon_grafeia_02.png

Σε εργασιακή συνέλευση οδηγούνται, σήμερα, οι εργαζόμενοι στον Αγγελιοφόρο, εν μέσω διλημμάτων, που ακούγονται εκβιαστικά και τα οποία θέτει η εργοδοσία.

 

Ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας, Παντελής Χαλβατζάκης, διεμήνυσε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συμφιλίωσης, που έγινε στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, ότι, αν δεν αποχωρήσουν εθελουσίως 45 εργαζόμενοι –κι αν δε δεχτούν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους σε βάθος… πενταετίας- η επιχείρηση θα οδηγηθεί σε βίαιο κλείσιμο.

Ο κ. Χαλβατζάκης επικαλέστηκε σχέδιο εξυγίανσης της εταιρίας Ντελόιτ (σ.σ. είναι η ίδια που εισηγήθηκε μείωση προσωπικού στην “Μακεδονία” και, τώρα, η επιχείρηση είναι ένα βήμα πριν το άρθρο 99, αλλά και στη ΔΕΠΘΕ), το οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζόμενων, δεν προβλέπει αναπτυξιακό σκέλος. Ο ίδιος εγγυάται μόνον για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης μετά τις αποχωρήσεις κι όχι για την εξόφληση όσων αποχωρήσουν εθελουσίως.

Όλα αυτά θα συζητηθούν στη σημερινή συνέλευση στην οποία έχουν καλέσει οι Ενώσεις των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων. Εκεί θα τεθεί επί τάπητος και η άρνηση (πάντα μέσω του εκπροσώπου) του εκδότη του Αγγελιοφόρου, Αλ. Μπακατσέλου, να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση που δικαιώνει 6 από τους εργαζόμενους, όσον αφορά την είσπραξη οφειλόμενων. Το “επιχείρημα” ήταν ότι αυτό θα αδικούσε τους… υπόλοιπους εργαζόμενους, που δεν άσκησαν ένδικα μέσα!

Λεπτομέρειες για όσα έγιναν στην Αθήνα μπορείτε να διαβάσετε στο μπλογκ των εργαζομένων στον Αγγελιοφόρο, με κλικ εδώ.