Αύριο Τετάρτη αναμένεται η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος παραπέμφθηκε να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων,


κατηγορούμενος αυτήν την φορά για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Το δικαστήριο δεν εισήγαγε την προγραμματισμένη για σήμερα υπόθεση και η τύχη της θα αποφασιστεί αύριο ανάλογα με την πρόοδο που θα υπάρξει στην εκδίκαση των υποθέσεων που προηγούνται στο πινάκιο. Σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, το πιθανότερο είναι να αναβληθεί.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κρατείται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν μετήχθη το πρωί στο δικαστικό μέγαρο.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης τον παρέπεμψε σε δίκη για ξέπλυμα για ποσό που ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ, το οποίο διακινήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε από κοινού με τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια κατά την περίοδο 1999-2001. Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, το συγκεκριμένο ποσό συνδέεται με τα υπεξαιρεθέντα, κάτι που ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης αμφισβητεί.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ήταν της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» της οποίος ηγείτο κι ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσω οικονομικών εξορμήσεων με κουπόνια.

Μάλιστα, επικαλείται το πόρισμα δικαστικών πραγματογνωμόνων που, σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο, βεβαίωσαν ότι οι προσωπικοί και παραταξιακοί του λογαριασμοί είναι «κρυστάλλινοι».
_______________________________________________________________________________
από το ΑΜΠΕ