goneis_01.jpg

Σχολή γονέων δημιουργεί ο δήμος Μεεμένης – Αμπελοκήπων, με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Οι σχολές γονέων απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με αναπηρία, εκπαιδευτικούς, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων έχουν συνολική διάρκεια 50 και 25 ωρών.

Τα βασικά θέματα που αναπτύσσονται είναι η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, ο ρόλος του γονιού στα στάδια ανάπτυξης των παιδιών, η σεξουαλική αγωγή, η σύνδεση σχολείου- οικογένειας, ο σχολικός εκφοβισμός, η πρόληψη εξάρτησης από καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά, η ασφαλής χρήση διαδικτύου, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, ακόμη και ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στο Δαμουλάκειο Δημαρχειακό Μέγαρο (Π. Γρηγορίου Έ 12, 2ος όροφος) και στα τηλέφωνα 2313 313 670,671,672. Ώρες και μέρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 -13.00.