Ας δούμε τι γράφει ο τύπος σήμερα (Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014).

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η ακτινογραφία του τύμβου Καστά
Η εφημερίδα αναφέρει τα γεγονότα που γίνονται στον τάφο της Αμφίπολης και την πορεία των ανασκαφών.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Διόδια προς Αμφίπολη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τρέχει να επωφεληθεί το κράτος. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για Ρεντίνα, αλλά άλλαξε! Υπόγειος πόλεμος με το ΤΑΙΠΕΔ για «μετωπικά» και «αναλογικά». Οι αστείες δικαιολογίες του υπουργείου Υποδομών».
ΕΘΝΟΣ: «Πόλεμος νεύρων με την τρόικα»
Η εφημερίδα σημειώνει: «σε νέο κύκλο ασφυκτικών πιέσεων προχωρά η τρόικα, ζητώντας από την κυβέρνηση μέχρι αύριο να υπάρξει συμφωνία με επίκεντρο την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ώρα μηδέν για θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «να λοιπόν που σήμερα κανένας πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει στα σοβαρά ότι κάτι «τρέχει» στην εξωτερική πολιτική της πατρίδας μας, ειδικότερα δε στις σχέσεις της με την Τουρκία…».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η κατανομή 31.953 προσλήψεων σε 325 δήμους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για θέσεις κοινωφελούς εργασίας διάρκειας 5 έως 6,5 μηνών. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ποια τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης».
ESPRESSO: ΧΛΙΔΗ από παρέα <<απόρων>>
ΕΣΤΙΑ: «Η Κυβέρνησις αυτομαστιγώνεται»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την προηγούμενη εβδομάδα συνέβησαν δύο αρνητικά γεγονότα για την Κυβέρνηση, που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αποφευχθή. Το πρώτο ήταν το θέμα των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Το δεύτερο ήταν η απόφασις του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκάλεσε την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει εντός εξαμήνου τις αντικειμενικές αξίες».
Η ΑΥΓΗ: «Προετοιμάζουν την παράδοση»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «το δημοσιονομικό κενό του 2015, που κατά την τρόικα αγγίζει τα 3 δισ. παραμένει το σημαντικότερο αγκάθι για να κλείσει η συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών, τόσο όσον αφορά τα μέτρα που θα περιληφθούν στην αξιολόγηση όσο και τις βασικές αρχές της «πιστωτικής γραμμής» για τη διετία 2015-2016».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Με τη θηλιά στον λαιμό»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σχέδιο διαφυγής από το αδιέξοδο προσπαθούν να βρουν Σαμαράς και Βενιζέλος ώστε να επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα, αλλά και να κρατηθούν οι ισορροπίες στο εσωτερικό των κομμάτων τους».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η τρόικα τραβάει το σχοινί»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μάχη με την τρόικα, που πιέζει ασφυκτικά σε όλα τα μέτωπα, αρνούμενη ακόμη και τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και με τον χρόνο, καθώς τα περιθώρια για συμφωνία έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου στενεύουν ασφυκτικά, δίνει η κυβέρνηση».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Προκαταρκτική για τα φάρμακα
Η εφημερίδα γράφει για την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις ελλείψεις των φαρμάκων και για τον ΕΟΦ ότι προχώρησε σε απόφαση απαγόρευσης εξαγωγών.
Ο ΛΟΓΟΣ: «Φοροδιαφυγής το… ανάγνωσμα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «νέες περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος, απάτης και διαφθοράς αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στην Ελλάδα κατά το μήνα Οκτώβριο 2014».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « «Επόμενη μέρα» με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας, ο περίφημος «δεκάλογος Γιούνκερ» της Κομισιόν, φανερώνουν ότι η επόμενη ημέρα της «ανάκαμψης και της εξόδου από τα μνημόνια» σημαίνει μονιμοποίηση των παλιών και υλοποίηση νέων αντιλαϊκών μέτρων».
ΤΑ ΝΕΑ: «Τελεσίγραφο 48 ωρών από την τρόικα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μια σκληρή διαπραγμάτευση μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα καλείται πλέον να διαχειριστεί η κυβέρνηση, έπειτα από το χθεσινό τελεσίγραφο της τρόικας: οι δανειστές αναμένουν εντός 48 ωρών να προωθήσει η Αθήνα μια βάση συμφωνίας για τα προαπαιτούμενα που βρίσκονται στο τραπέζι».
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δύο <<όπλα>> κατά της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι επιστήμονες βρήκαν τρόπους για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας με την μεσογειακή διατροφή να είναι στην κορυφή της λίστας.
KONTRA NEWS: «Να καταργηθεί πάλι ο νόμος για τις 100 δόσεις»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί το εκβιαστικό για την κυβέρνηση και εξευτελιστικό για το λαό τελεσίγραφο της Κομισιόν με το οποίο απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση μέσα σε 48 ώρες να έχει τακτοποιήσει όλες τις… εκκρεμότητες για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα!».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Θρίλερ με την τρόικα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, ώστε να προλάβει τις προθεσμίες και να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Οι πιστωτές εντείνουν την πίεση προς την ελληνική πλευρά, ζητώντας επιπρόσθετες διασφαλίσεις, ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Προθεσμία έως την Τετάρτη για συμφωνία με την τρόικα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της κυβέρνησης θα πρέπει να καταλήξουν σε «κοινό τόπο» μέχρι αύριο, Τετάρτη, διαφορετικά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η λήψη συνολικής απόφασης στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου για την επόμενη μέρα της Ελλάδας».