Με μια ματιά τα πρώτα θέματα των σημερινών (Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014) εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ασφυξία από 3.000 μετεγγραφές.

Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα, σε ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, γίνονται μαθήματα στα σκαλιά, σε αμφιθέατρα γεμάτα κόσμο, σε αίθουσες χωρισμένες με πάνελ αλλά και τα Σαββατοκύριακα φέρνει ο μεγάλος αριθμός των μετεγγραφών.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Τρέχουν με 180 αλλά (ακόμη) δεν φτάνουν"

Όσο παραμένει η αβεβαιότητα για την προεδρική εκλογή, στις αρχές του επόμενου έτους, τόσο φουντώνει το πολιτικό παρασκήνιο σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζει η εφημερίδα και προσθέτει: Γεύματα και ραντεβού δίνουν και παίρνουν, με το βλέμμα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες του επόμενου τριμήνου αλλά και στην επόμενη μέρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Το πρώτο βήμα για χάραξη ελληνικής ΑΟΖ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις στρατηγικής σημασίας στην τριμερή συνάντηση του Καΐρου, καθώς η χώρα μας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πειραιώς Σεραφείμ: Οι σιωνιστές υποκινούν τον εξισλαμισμό της Πατρίδας μας"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αποκαλύπτει τη λειτουργία “σκοτεινού ιερατείου” πίσω από τους τζιχαντιστές.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οι μεγάλες ευκαιρίες για σύνταξη πριν τα 67"

Στο γνωστό της στιλ, η εφημερίδα, δίνει συμβουλές για το ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν τα 67.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Πρωτοβουλία Τσίπρα για δημοκρατική διέξοδο"

Η εφημερίδα προαναγγέλλει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια θα παρουσιάσει πλαίσιο αρχών και θέσεων για την έξοδο της χώρας μας από τη μνημονιακή μέγκενη και την πολιτική αστάθεια που προκαλείται εξαιτίας της κλυδωνιζόμενης κυβέρνησης.

Η ΕΠΟΧΗ: "Ζητούν συναίνεση στην αποτυχία"

Η εφημερίδα αναφέρεται στην συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μεγάλες οι ανισότητες στο μισθολόγιο δημοσίου"

Έως και 2.000 ευρώ μεικτά μηνιαίως, πέραν του μισθού τους, λαμβάνουν ως αμοιβή κάποιοι «προνομιούχοι» δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με την εφημερίδα. Αιτία, η πλημμελής εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και η ύπαρξη της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, η οποία εκτινάσσει τους μισθούς αλλά και τις μισθολογικές ανισότητες στο Δημόσιο στα ύψη, υποστηρίζει. Τα συμπεράσματα από τη μελέτη για το νέο μισθολόγιο που παρουσιάζει η «Κ» είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί...

Κυριακάτικη Δημοκρατία: "S-300 έτοιμοι για όλα"

Σε πολύ οριακό σημείο -το πιο οριακό των τελευταίων ετών- οδηγούνται οι σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου και όχι μόνο, υποστηρίζει η εφημερίδα. Προσθέτει πως πέραν όσων είναι γνωστά, η κρισιμότητα της κατάστασης προκύπτει και από το γεγονός ότι -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας»- έχουν τεθεί σε «επιφυλακή» και οι ρωσικοί πύραυλοι S300 που βρίσκονται στην Κρήτη...

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: "Ενστολη μαφία"

Η εφημερίδα αναφέρεται σε δυο περιπτώσεις: Ενός 27χρονου που κατηγορήθηκε για εμπορία νακρωτικών και δικαιώθηκε ύστερα από 2,5 χρόνια και πυρσβέστη που πέθανε αβοήθητος, ενώ του χρεώθηκε υπερβάλλοντας ζήλος.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν: «Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα»!"

Η εφημερίδα έχει ρεπορτάζ από το χθεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Κυριακάτικη Kontranews: "Συνάντηση...κωφών σε γεύμα παρωδία"

“Κακοστημένη παράσταση που ήθελε τον Καραμανλή ψηφολέκτη”, χαρακτηρίζει η εφημερίδα τη συνάντηση του πρώην με τον νυν πρωθυπουργό.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στο στόχαστρο και ράμπο του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει “αναφορά – φωτιά” σε βάρος των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς “έβγαλαν λάδι εταιρίες για εικονικά τιμολόγια”.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στα τροχαία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα έχουμε την πρώτη θέση σε αριθμό τροχαίων, μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Φέρνουν και εξέδρα οι Τούρκοι"

Η εφημερίδα μιλά για “άγρια κλιμάκωση της κρίσης στην Κύπρο” κι αναφέρεται στην πρόθεση της Τουρκίας να στήσει εξέδρα άντλησης πετρελαίου σε κυπριακά ύδατα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Αλήθειες στον λαό, ο μόνος δρόμος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση ναρκοθετεί την πορεία της υιοθετώντας τη λαϊκίστικη ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να εξηγήσει με ειλικρίνεια στους πολίτες την αναγκαιότητα των πράξεών της.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Η Ελλάδα πληρώνει τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ποτέ"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος της τρόικας με την κυβέρνηση για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και τη μόνιμη κινητικότητα στο Δημόσιο, τον ενιαίο ΦΠΑ σε όλη τη χώρα, την κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων, τις ίσες εισφορές - παροχές από τα Ταμεία, τις απεργίες μόνο με συμφωνία του 50% και τις πολυετείς καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Κόλλησε η ρύθμιση για τις 100 δόσεις!"

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως η τροπολογία φτιάχτηκε στο πόδι κι ότι οι εγκύκλιοι εφαρμογής θα είναι έτοιμες στο τέλος Νοεμβρίου –και αν, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι 5 χρυσοί κανόνες της μακροζωΐας

Οδηγίες από την εφημερίδα για όσους θέλουν να ζήσουν πολύ.

Realnews: "Τα τελεσίγραφα του κυρίου Σόιμπλε"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προκαλεί και εκβιάζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών" και αποκαλύπτει τον "καυτό" διάλογο του κ. Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του Γκίκα Χαρδούβελη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε: "Θέλουμε ανάσες για να διατηρηθεί η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα" για να απαντήσει ο Γερμανός συνάδελφός του: "Δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά σας, ούτε καν οι ανάγκες σας για τις εκλογές. Τελειώστε με όσα έχετε δεσμευτεί".