metro_02.jpg

Στην αντεπίθεση πέρασε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, μετά τα όσα είπε, χθες, σχετικά με την απουσία του από το περιφερειακό συμβούλιο, ο Απ. Τζιτζικώστας.

 

«Φαντάζομαι ότι όταν θα πάει(σ.σ. ο κ. Τζιτζικώστας) στη Δικαιοσύνη και θα προσφύγει, θα προσφύγει εναντίον παντός υπευθύνου, ξεκινώντας βέβαια από το 2006, από όλες τις κυβερνήσεις, τους υπουργούς, τους πρωθυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς. Γιατί ενώ βρήκαμε ένα έργο, το οποίο έτρεχε με μία πολύ χαμηλή απορροφητικότητα, περίπου 100.000-200.000 ευρώ το μήνα, τρέχει τώρα παρά τα προβλήματα με 4- 5 εκατομμύρια ευρώ απορροφητικότητα το μήνα. Είναι ένα έργο, το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί», δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Υποστήριξε, ακόμη,  ότι  «εμένα με ενδιαφέρει το έργο. Παλεύω για το έργο. Είμαι πάνω από το έργο, λύνουμε προβλήματα. Μπορεί αύριο να έχουμε άλλα και με τη συμπεριφορά του(σ.σ. ο περιφερειάρχης) σε μία λεπτή φάση, βάζει μπουρλότο».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει προσωπικά με τον Τζιτζικώστα, ο γ.γ. Δημοσίων Έργων απάντησε πως και με τον Γιάννη Μπουτάρη έχει διαφορές ως προς τις αρχαιότητες της Βενιζέλου, αλλά σε άλλα θέματα, όπως το έργου του 5ου Γυμνασίου, συνεργάζονται. “Εκεί υπάρχει αντικείμενο”, είπε.

Όσον αφορά το πρόβλημα με τον κατασκευαστή, δήλωσε: «Η κοινοπραξία δημιουργεί το περιβάλλον για να διαπραγματευθεί καλύτερα. Δεν θέλω να μπω στο τι λέει η κοινοπραξία. Εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, όπως φαντάζεται με τον καλύτερο τρόπο. Εμένα με ενδιαφέρει οι θεσμικοί παράγοντες τι λένε». Και πρότεινε:

«Πρέπει πράγματι η κοινοπραξία και η Αττικό Μετρό να βρουν τη λύση και να προχωρήσει το έργο, αφού θα έχουμε τα αποτελέσματα των διαιτησιών. Δεν θα αφήσω κανένα να βάλει επικοινωνιακό μπουρλότο στο έργο σε μια κρίσιμη φάση».