Η αντίδραση του ΠΑΜΑΚ για τον καθηγητή που έπαιρνε φακελάκια

PAMAK.jpg

Έχει συνταράξει την ακαδημαϊκή κοινότητα το θέμα του καθηγητή του ΠΑΜΑΚ, ο οποίος έπαιρνε φακελάκια από φοιτητές του για να τους περάσει από το μάθημα.

 

Η υπόθεση, βέβαια, είναι παλιά και ο καθηγητής έχει καταδικαστεί τελεσίδικα από τα ελληνικά δικαστήρια. Παρόλα αυτά, ξανάρθε στο φως της δημοσιότητας επειδή ο εν λόγω καθηγητής προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αντιμετώπισε τηρώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες την, προ ετών, μεμονωμένη περίπτωση, όπως τη χαρακτηρίζει. Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε σήμερα η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου υπογραμμίζει:

«Η απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου, αλλά και ο σεβασμός προς την έννοια του υπηρεσιακού καθήκοντος και την αυτονόητη ηθική υποχρέωση της προσωπικής ακεραιότητας και αυτοπροστασίας του κύρους των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αποτελούν αρχές απολύτως σεβαστές στο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, αποτελεί κανόνα η απόλυτη καταδίκη πράξεων εκτροπής από την ακαδημαϊκή δεοντολογία. Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όταν ανέκυψε η μεμονωμένη περίπτωση καθηγητού -η οποία απασχολεί τα μέσα δημοσιότητας- την αντιμετώπισε με συναίσθηση ευθύνης και τηρώντας, σε όλο το χρονικό διάστημα της δικαστικής διαδρομής της, όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις του για τη διαχείριση παρόμοιων υποθέσεων. Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε τελεσίδικα την εν λόγω περίπτωση και από πλευράς του ΠΑΜΑΚ, στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού προς τις αποφάσεις της, ελήφθησαν στον κατάλληλο χρόνο τα εκ του νόμου και του Πειθαρχικού Δικαίου επιβαλλόμενα μέτρα».

Σχόλια