Μια προειδοποίηση απηύθυνε, από το βήμα του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας:

"Προειδοποιώ: Αν μέσα στον επόμενο μήνα δε γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες διακόπτω τη συζήτηση με την ηγεσία του έργου και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα πάω απευθείας στον εισαγγελέα", είπε.

Ο κ. Τζιτζικώστας άρχισε την τοποθέτησή του με μια πρόταση που είχε πει σε ανάλογη εκδήλωση πριν δυο χρόνια κι όπως είπε, παραμένει επίκαιρη: "Το έργο κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα απο τις πολλές φορές νομικίστικες διαφορές των φορέων".

Παίρνοντας αφορμή από το ότι η κοινοπραξία είναι ελληνοϊταλική, χρησιμοποίησε μια ελληνική και μι ιταλική λέξη για να περιγράψει το έργο: "Φιάσκο και τραγωδια". Κι εξήγησε ότι χρησιμοποιεί τη λέξη τραγωδία επειδή "την ανικανότητα ορισμένων την πληρωνουν οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι".

Ο περιφερειάρχης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ς Αττικό Μετρό Α. Ε., Χρήστου Τσίτουρα, για τον οποίο, όπως είπε, " δε θεώρησε σκόπιμο να ερθει στη συνεδρίαση" και πρόσθεσε: "Υπαρχουν και γενικοί γραμματείς"!

Τόνισε ότι επικοινωνιακές σχέσεις δεν έκανε ποτένκαι υπογράμμισε πως κάποιοι "πλανώνται αν νομίζουν ότι θα στήσουν φιέστες. Δεν είναι τεχνοκράτες. Συμπεριφέρονται ως αποικιοκράτες Κανένας δεν έχει δικαίωμα να εμπαίζει τον κόσμο, να θέτει σε κίνδυνο το έργο". Τόνισε πως υπάρχουν συγκεκριμμένες πολιτικές και διοικητικές ευθύνες, να δούμε αν υπάρξουν πολιτικες ευθύνες".

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως το μετρό είναι "το μοναδικό έργο στον κόσμο που δε γνωρίζουμε το χρονοδιάγραμμα", για να καταλήξει:

"Υπάρχουν κάποιοι που, μάλλον, δε θέλουν να προχωρήσει".

Πρότεινε να συγκροτηθεί άμεσα αντιπροσωπεία που να συζητήσει με το αρμόδιο υπουργείο, οι βουλευτές να φέρουν το θέμα στο κοινοβούλιο και ο υπουργός Μακεδονίας κι Θράκης Γ. Ορφανός, να θέσει το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο. "Το έργο πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει αν το διεκδικήσουμε όλοι", είπε.

Τις παλλινωδίες στην κατασκευή υπογράμμισε στη σύντομη τοποθέτησή της και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Η θέση των κατασκευαστών

Ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Γ.Κωνσταντινίδης έκανε αναλυτική παρουσίαση του έργου, δίνοντς λεπτομέρειες για το πού βρίσκονται οι εργασίες σε κάθε σταθμό του μετρό και στην κεντρική γραμμή. Όσο για το αρχικό χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε ολοκλήρωση το 2012, ισχυρίστηκε ότι "θα έπρεπε να κλείσει στο σύνολό της η Μοναστηρίου και η Εγνατία για να ολοκληρωθεί το έργο τον Οκτώβριο του 2012". Παραδέχτηκε, δε, ότι, τη χρονική περίοδο 2008-2012 υπήρχε κενό στιςεργασίες.

Στα κύρια προβλήμτα, ανέφερε πως το μετρό δημοπρατήθηκε με προμελέτες, κάτι που οδήγησε σε νέα αντιμετώπιση των 25, συνολικά, κατασκευαστικών προβλημάτων και σε μετατροπές τς μελέτης. Υπογράμμισε τις δεσμεύσεις για το έργο, όπως, για παράδειγμα, ότι ο νάδοχος είναι υπεύθυνος για ο,τιδήοοτε συμβεί.

"Ωςτο 2010, που δεν είχαν ρχίσει τα έργα, είχαν διατυπωθεί τα αιτήματα του ναδόχου σε ποσοστό 80%", είπε και υπογράμμισε πως η προσφορά του ανδόχου είχε 72 εκατομμύρια διαφορά ως προς το δεύτερο, κάτι που μάλλον σημαίνει πως η ανάδοχος εταιρία υποεκτίμησε τα προβλήματα.

Για την επάρκεια των κονδυλίων για τα αρχαιολογικά έργα υπογράμμισε πως, αρχικά, είχαν. Εκτιμηθεί στα 15 εκ. ευρώ μόλις. Υπογράμμισε πως δεν περίμεναν τόσο πλήθος και τόση πυκνότητα αραίων ευρημάτων και πως η πορεία του αρχχαιολογικού έργου είναι αρμοδιότητα των αρχαιολογικών εφορειών.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που προέκυψαν, για να συμπληρώσει ότι όλα έχουν επιλυθεί και το μόνο που απομένει είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής. Κατονόμασε το σύστημα δημοπράτησης ως πρόβλημα των απαλλοτριώσεων.

Χαρακτήρισε χρηστή τη διοίκηση του έργου κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα χει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018.

Για τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας, το πρόβλημα ήταν ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, το αρχαιολογικό έργο,οι συνεχείς τροποποιήσεις.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται.