Colorful Chalk at Chalkboard ca. 2001
Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, διοργανώνει στη διάρκεια του σχολικού έτους 2014 – 2015 ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Όπως υπογραμμίζεται, στόχος των προγραμμάτων είναι η στήριξη των μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Τα προγράμματα, που είναι διευρυμένα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε αποφοίτους λυκείου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν εκ νέου στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ενίσχυσης και εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Το σύνολο των παραπάνω προγραμμάτων έχει ως εξής:

· Δημοτικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για αποφοίτους λυκείου, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Τα τμήματα λειτουργούν σε ειδικά κέντρα γυμνασίων και λυκείων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και συγκεκριμένα στο 17ο Λύκειο (Χριστοπούλου 6) στο οποίο έχουν πρόσβαση και οι μαθητές της 2ης και 3ης Δημοτικής κοινότητας, στην 4η Δημοτική Κοινότητα στο 18ο Λύκειο (Παπάφη 130 Α΄), όπου εξυπηρετούνται και οι μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας και στην 5η Δημοτική Κοινότητα στο 14ο Λύκειο (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Παπανδρέου 1).

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών στη διάρκεια της σχολικής εβδομάδας, με το πέρας του πρωινού ωραρίου.

Οι αιτήσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των εθελοντών, γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου 2014–15. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2310 840295 και 2310 841962 (Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού).

Το πρόγραμμα των Δημοτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης