imerida_diabitis_dimos_kordeliou_evosmou_20141116_01

Ημερίδα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη - ημέρα των γενεθλίων του γιατρού Φρέντερικ Μπάντινγκ ο οποίος ανακάλυψε τη ινσουλίνη και έσωσε εκατομμύρια ζωές - οργάνωσε ο

δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας.

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, τόνισαν οι ομιλητές της ημερίδας.

«Η Ανάπτυξη της πρόληψης είναι ασφαλώς η πιο σημαντική επένδυση που μπορεί να κάνει μια οργανωμένη κοινωνία, Ο Δήμος μας συνεπής σε αυτήν την αρχή θα συνεχίσει τη μεγάλη αυτή προσπάθεια μέσα από τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και άλλων δράσεων ευαισθητοποίησης για όλους τους δημότες», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας.

«Πριν από 15 μέρες πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας ημερίδα με θέμα τον καρκίνου του μαστού. Σήμερα το θέμα μας είναι ο Σακχαρώδης διαβήτης ασθένεια την οποία οι γιατροί χαρακτηρίζουν ύπουλη και μάστιγα της σύγχρονης εποχής μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Βασίλης Ταλατάς.