neaniki_epixeirimatikotita_01.jpg
Στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη, με αφορμή την διεξαγωγή της εκδήλωσης Grow 2 Market που διοργανώνει η

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, στο Κέντρο Διάδοσης και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

Περισσότεροι από 150 επιχειρηματίες, εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της πόλης και 10 θεσμικοί επενδυτές (venture capitals), θα συμμετάσχουν στο Grow 2 Market. Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τελικές παρουσιάσεις (DEMO DAY) των 12 νεοφυών επιχειρήσεων (startupers) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ωρίμανσης Thessaloniki Smart Up Innovation Hub της ΑΖΚ.

Σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη νέων επιχειρήσεων μέσα από ένα σύνολο ενεργειών που περιλαμβάνει προγραμματισμένη καθοδήγηση και δικτύωση, με απώτερο στόχο την ταχεία μετάβαση των ομάδων σε ένα επόμενο στάδιο ωρίμανσης για την δοκιμαστική είσοδο στην αγορά και την μεταγενέστερη προσέλκυση επενδυτικού ή επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Η έναρξη του Grow 2 Market θα γίνει στις 2 το μεσημέρι, με την παρουσίαση και αξιολόγηση των νεοφυών ομάδων σε μια κλειστή διαδικασία για το ευρύ κοινό (Pitching Session). Στις 4 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει το Networking Session, όπου οι νεοφυείς επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, κατόπιν εγγραφής, με το επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό. Θα ακολουθήσει στις 6 το απόγευμα, ανοικτή εκδήλωση με θέμα συζήτησης τη δημιουργία βιώσιμων καινοτόμων επιχειρήσεων (Open Session).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του γραφείου της αναπληρώτριας γενικής γραμματέως διεθνών οικονομικών σχέσεων και αναπτυξιακής συνεργασίας, Μάγδα Καρακόλη του υπουργείου Εξωτερικών και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης, των Εμπορικού και Βιομηχανικού (ΕΒΕΘ), Βιοτεχνικού (ΒΕΘ) και Επαγγελματικού (ΕΕΘ) Επιμελητηρίων Θεσσαλονίκης και των Συνδέσμων Βιομηχανιών (ΣΒΒΕ) και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο www.thessinnozone.gr.