Η Microsoft παρουσίασε την Τρίτη το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 10, ανακοινώνοντας την αναβίωση χαρακτηριστικών που πολλοί χρήστες διαμαρτύρονταν ότι έλειπαν από τα 8.


Το νέο λειτουργικό θα γίνει διαθέσιμο στα τέλη του 2015, ωστόσο οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν αρχής γενομένης από σήμερα, Τετάρτη μέσω ενός νέου προγράμματος του Windows Insider, μια δωρεάν τεχνική προεπισκόπηση για φορητούς υπολογιστές και desktop.

Στα Windows 10 θα υπάρχουν ορισμένα γνώριμα χαρακτηριστικά των 7, όπως το κλασικό μενού έναρξης.

H εταιρεία παραλείπει την έκδοση 9 για να σηματοδοτήσει τις προόδους που έχει κάνει από τα Windows 8 και την έμφαση που δίνεται σε ένα περιβάλλον στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται οι κινητές συσκευές και οι υπηρεσίες Internet.

Η Microsoft έδωσε μια γεύση από το όραμά της για τα Windows σε εκδήλωση στον Σαν Φρανσίσκο, την Τρίτη, με στόχο τους επιχειρηματικούς πελάτες.

Το στέλεχος της Microsoft Τέρι Μέγιερσον χαρακτήρισε τα Windows 10 «μια εντελώς νέα γενιά» που, όπως αναμένεται, θα λειτουργήσει σε μια ποικιλία συσκευών: από τα κινητά τηλέφωνα έως τις κονσόλες παιχνιδιών.

Λεπτομέρειες των Windows 10 αναμένεται να γίνουν γνωστές στις αρχές του 2015 με την επίσημη έκδοση του λειτουργικού συστήματος να αναμένεται στα μέσα του επόμενου έτους.