okfnnewmediaΟ Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας και την Ερευνητική Μονάδα URENIO προσκαλούν τους προγραμματιστές της πόλης να συμμετάσχουν σε έναν μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών (hackathon).

 

Στόχος η βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου αλλά και της πόλης.

Συνεχίζοντας το πετυχημένο εγχείρημα «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη» , οι διοργανωτές προσκαλούν τους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και να αναπτύξουν εφαρμογές web και κινητών τηλεφώνων, οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Οι συμμετέχοντες στο hackathon καλούνται να εστιάσουν σε οποιοδήποτε από τα κρίσιμα θέματα που βελτιώνουν τη λειτουργία της πόλης: μεταφορές, ενέργεια, διατροφή, ύδρευση, κτίρια, υποδομές, διακυβέρνηση, κ.λπ. Μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές web ή κινητών στη γλώσσα και την πλατφόρμα της επιλογής σας. Η κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακοί, Ερευνητές και Επιχειρηματίες, θα αξιολογήσει τους συμμετέχοντες.

Οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες θα λάβουν αντίστοιχα:

  • 3.000€
  • 2.000€
  • 1.000€

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιοποιήσουν τις ιδέες των πολιτών για νέες ψηφιακές εφαρμογές που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του διαγωνισμού «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη» , όπως επίσης και τα ανοιχτά δεδομένα που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.