oasth_ekdotiria_01.jpg
Να πάρει πίσω ο ΟΑΣΘ τις αυξήσεις στα εισιτήρια και να θεσπιστεί δωρεάν μεταφορά ανέργων ζητά από τον Οργανισμό, το δημοτικό συμβούλιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

 

Κατά την τακτική συνεδρίασή του προχθές, το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον Ο.Α.Σ.Θ.:

«Από 1/10/14 αυξήθηκαν τα εισιτήρια στα αστικά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ., που έχει το μονοπώλιο στη μετακίνηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Οι αυξήσεις ανέρχονται από 25% έως και 33% για τη μία και τις δύο διαδρομές, ενώ για πιο μεγάλες διαδρομές η πραγματική αύξηση φθάνει και το 100%, κυρίως για τους κατοίκους περιφερειακών Δήμων. Στο όνομα δε της δήθεν εξυγίανσης του, κόπηκαν τα νυχτερινά δρομολόγια. Την ίδια ώρα τα κέρδη των μετόχων του οργανισμού παραμένουν σταθερά, βάσει της νέας συμφωνίας που υπογράφηκε με τα αρμόδια υπουργεία και εν μέσω κρίσης οι μέτοχοι θα μοιράζονται 17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακόμη δεν έχουν εκταμιευτεί 5 εκατ. ευρώ από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη δωρεάν μεταφορά των ανέργων.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην αύξηση των εισιτηρίων σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης και μάλιστα σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη όπου η ανεργία ξεπερνά το 30%.

Ζητούμε:

  1. Να πάρει πίσω ο Ο.Α.Σ.Θ. τις αυξήσεις των εισιτηρίων
  2. Δωρεάν μεταφορά των ανέργων.
  3. Να επαναλειτουργήσουν τα νυχτερινά δρομολόγια και μετά τα μεσάνυχτα.