Ψωμί με έκπτωση στην Κεντρική Μακεδονία


Ψωμί και αρτοσκευάσματα με έκπτωση 20% θα προσφέρουν σε άνεργους, πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες περίπου 1.500 αρτοποιεία σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Γείτονες».


Από τη συγκεκριμένη δράση, την οποία υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα σωματεία αρτοποιών, αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερα από 225.000 άτομα (185.000 άνεργοι, 30.000 πολύτεκνοι και 10.000 καταγεγραμμένες μονογονεϊκές οικογένειες).

Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται από τις 15 Οκτωβρίου μπλοκ με 26 κουπόνια (όσα και οι ημέρες του μήνα που είναι ανοιχτά τα αρτοποιεία) από τις διευθύνσεις Πρόνοιας σε κάθε ενότητα. Στη συνέχεια, θα αγοράζουν το ψωμί και όλα τα παραγόμενα προϊόντα από τους φούρνους που θα έχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων τους αναρτημένο το ειδικό σήμα για την έκπτωση του 20%.

Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε συνεργασία και με ιδιώτες και επιχειρήσεις να επεκταθεί η συγκεκριμένη δράση και σε άλλα προϊόντα.

Για υπευθυνότητα και κοινωνική αλληλεγγύη από τους αρτοποιούς έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου τη δράση «Γείτονες». «Οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο κέρδη και λογιστικές πράξεις αλλά και κοινωνικά υπεύθυνες. Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα ωφεληθούν σε καθημερινή βάση» δήλωσε.

Σχόλια