Τα πρωτοσέλιδα σήμερα (Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014) των εφημερίδων:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γιατί δεν πληρώνουν επιστροφές φόρου
Η εφημερίδα γράφει ότι "από τρία κύματα συμψηφισμών θα περάσουν οι επιστροφές φόρου προτού καταλήξουν (τους τελευταίους μήνες του χρόνου) στους δικαιούχους, που τις περιμένουν από την αρχή του καλοκαιριού".
ΕΘΝΟΣ: "Οι νέοι μισθοί των ενστόλων από τον Νοέμβριο
Η εφημερίδα σημειώνει "αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και στα επιδόματα των ενστόλων από τον Νοέμβριο προβλέπει η τελική ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα. Οι αποδοχές θα αυξηθούν από 4 έως 232 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τον βαθμό, ενώ τα αναδρομικά θα αρχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά από τις αρχές του 2015".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Καυτή ανάσα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Έβρο!
Η εφημερίδα επισημαίνει "πώς συγκλίνουν και οκοκληρώνονται οι προφητείες που μιλούν για τα Γεγονότα, από τον Πατροκοσμά μέχρι τους Γέροντες Παΐσιο και Ιωσήφ Βατοπεδινό".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπλόκαραν τρομοκράτες 48 ώρες πριν από μεγάλο χτύπημα
Η εφημερίδα γράφει ότι "η «Ομάδα Μαζιώτη» ετοίμαζε «βόμβα γενεθλίων» για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. Στο στόχαστρο των τρομοκρατών ο Μαρινάκης, οι πρόεδροι του ΣΕΒ και της Ενωσης Εφοπλιστών".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάνε να δέσουν την επόμενη κυβέρνηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών και μετά το 2014, οπότε τελειώνει το Μνημόνιο στο οποίο συμμετέχει και το ΔΝΤ, είναι -σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι και την ΕΚΤ- απαράβατη προϋπόθεση για την αγορά των λεγόμενων Asset Backed Securities/ABS, δηλαδή τίτλων που συνδέονται και καλύπτονται με στοιχεία ενεργητικού. Με αυτόν τον τρόπο Κομισιόν και ΕΚΤ επιχειρούν να δέσουν και την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, θέλοντας προφανώς να «προλάβουν» το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ".
ESPRESSO: ΜΠΑΜ!
ΕΣΤΙΑ: Πολιτική οξύτης ή εθνική συνεννόησις;
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο τόπος μας έχει πληρώσει ακριβά τους εθνικούς διχασμούς. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτοί οδήγησαν σε εθνικές καταστροφές. Αλλά μυαλό δεν βάζουμε. Το κύριο στοιχείο του δημοσίου βίου της χώρας μας είναι η πολιτική οξύτης".
Η ΑΥΓΗ: Μνημόνιο Ντράγκι
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την εκτίμηση ότι «η επόμενη ημέρα» του Μνημονίου είναι άλλο ένα Μνημόνιο επιβεβαίωσε χθες ο διοικητής της ΕΚΤ ακυρώνοντας με απόλυτο τρόπο την επικοινωνιακή καμπάνια Σαμαρά - Βενιζέλου περί τέλους της τρόικας και εξόδου στις αγορές από το 2015".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Χωρίς μαστίγιο δεν έχει καρότο
Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα, ότι χωρίς νέο πρόγραμμα προσαρμογής από την Ε.Ε. το τραπεζικό σύστημα της χώρας δεν πρόκειται να πάρει «φρέσκο» χρήμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έστειλε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι. Ετσι έπεσαν και επισήμως οι τίτλοι τέλους στο κυβερνητικό σενάριο λαϊκής κατανάλωσης για πανηγυρική έξοδο από τα μνημόνια και για το τέλος των δεινών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ετοίμαζαν χτύπημα-σοκ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τρομοκρατικά χτυπήματα κατά εφοπλιστών και βιομηχάνων ετοίμαζαν τις επόμενες ημέρες συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη. Ενας από αυτούς συνελήφθη την Τετάρτη στον Βύρωνα έξω από γκαράζ-κρησφύγετο που είχε μισθώσει τον Ιούνιο του 2013 ο καταζητούμενος τότε τρομοκράτης".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μακεδονικός ο τάφος της Αμφίπολης
Ο ΛΟΓΟΣ: Οι φτωχοί φτωχότεροι
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ως μία από τις πιο ανησυχητικές, εξελίξεις των τελευταίων 200 ετών χαρακτηρίζει την κατακόρυφη αύξηση της ανισότητας σε όλον τον κόσμο, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Σε έκθεση σχετικά με την ευημερία σε οκτώ περιοχές του πλανήτη, ο ΟΟΣΑ παρατηρεί ότι τα εισοδήματα των ανθρώπων απέκλιναν τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς το ΑΕΠ κατά κεφαλήν είχε αυξηθεί".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συντονισμός δράσης ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, στα δεσμά ΝΑΤΟ - ΕΕ
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ολοκληρώθηκε χτες, στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση, που διοργάνωσε το ΚΚΕ, με θέμα: «Η Ευρώπη 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Καπιταλισμός: Κρίση, φασισμός, πόλεμος. Η πάλη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης». Στη Συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 32 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης".
STAR PRESS: ΓΚΕΪ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ τεμάχισε και έφαγε τον εραστή του
ΤΑ ΝΕΑ: Μόνο με διαγωνισμό μετατάξεις, αποσπάσεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με προκηρύξεις δύο φορές τον χρόνο θα γίνονται πλέον οι μετατάξεις και αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό προβλέπει σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, που παρουσιάστηκε στην τρόικα και αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2015, δίνοντας τέλος στα ρουσφέτια".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα θεραπεία για τα μάτια μας
Η εφημερίδα γράφει για την ανακάλυψη των επιστημόνων σχετικά με την τύφλωση και άλλων παθήσεων, ότι θα μπορεί να θεραπευτεί ο ασθενής με ειδικά βλαστοκύτταρα.
Kontranews: Εκτελούσαν συμβόλαιο για Μαρινάκη
Σύμφωνα με την εφημερίδα "χτύπημα σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν έτοιμοι να εκτελέσουν τρομοκράτες του Επαναστατικού Αγώνα και των Πυρήνων της φωτιάς μαζί με τους ποινικούς με τους οποίους συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ρήτρα ΕΚΤ για στήριξη
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα υπό τον όρο να υπάρξει εποπτεία από την Ε.Ε. «Δεν σημαίνει μνημόνιο και νέο δάνειο από την Ε.Ε. ο όρος που έθεσε ο Μ. Ντράγκι», επισημαίνουν πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδος".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Νέο εμπόδιο στα σχέδια εξόδου από το μνημόνιο
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόσθετο εμπόδιο στα κυβερνητικά σχέδια εξόδου από το μνημόνιο αποτελεί η προειδοποίηση του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πως εάν η Ελλάδα εξέλθει του προγράμματος χωρίς να έχει βελτιωθεί η πιστοληπτική της ικανότητα σε αποδεκτά επίπεδα, η ΕΚΤ δεν θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο".