troxaio_veroia_ntalika_20141005_05.jpg
Στους πέντε έφθασαν οι νεκροί από το τροχαίο στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας, όπου νταλίκα παρέσυρε 35 Ι.Χ. και τρία φορτηγά.

Ο πέμπτος νεκρός είναι ένας από τους πέντε σοβαρά τραυματισμένους, που κατέληξε κατά τη διάρκεια επέμβασης, σε χειρουργείο νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια δύο Έλληνες και δυο αλλοδαποί. Σε νοσοομεία της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται συνολικά τέσσερις βαριά τραυματισμένοι και σ’ αυτό της Βέροιας 25 άτομα που έχουν τραυματιστεί πιο ελαφρά.

Αύριο οδηγούνται στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για το τροχαίο με τη νταλίκα στην Εγνατία Οδό. Είναι ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας και ο υπεύθυνος για τα έργα που γίνονταν στο σημείο του δυστυχήματος. Ο 39χρονος οδηγός κατηγορείται για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και κατά συρροήν

Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, όπως και τα δύο άτομα που κρατούσαν σημαίες για τον ίδιο λόγο, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».

Στην αστυνομία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.