Ν' αναλάβει τη διεξαγωγή των νυχτερινών δρομολογίων, που κατάργησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), και μάλιστα με το ίδιο κόμιστρο, ενδιαφέρεται το γραφείο γενικού τουρισμού “Crazy Holidays”!


Μάλιστα, το γραφείο ήδη κατέθεσε σχετικό αίτημα αδειοδότησης στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της “Crazy Holidays”, Μιχάλης Πεζίκογλου, παρότι ο ΟΑΣΘ διατηρεί το μονοπώλιο των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης έως και δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Μετρό (σ.σ. η οποία αναμένεται -με βάση τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις- το 2018), από τη στιγμή που ο Οργανισμός δεν επιθυμεί να εκτελεί τα νυχτερινά δρομολόγια, δημιουργείται ούτως ή άλλως ένα κενό σε βάρος της πόλης και του επιβατικού κοινού.

"Πολλά από αυτά τα δρομολόγια εξυπηρετούνται σήμερα με δύο γραμμές. Για παράδειγμα, υπάρχουν δρομολόγια από τον σταθμό των τρένων μέχρι τα ΙΚΕΑ στην Πυλαία και από εκεί οι επιβάτες αλλάζουν λεωφορεία για να φτάσουν στα χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Εμείς όλο αυτό εκτιμώ ότι μπορούμε να το κάνουμε με ένα λεωφορείο και με το ίδιο κόμιστρο με τον ΟΑΣΘ", σημείωσε ο κ.Πεζίκογλου, σύμφωνα με τον οποίο τα δρομολόγια αυτά θεωρούνται βιώσιμα για τα δεδομένα της “Crazy Holidays”.

Πάντως, το θέμα της κατάργησης νυχτερινών δρομολογίων φαίνεται πως δεν έχει ακόμη λήξει οριστικά για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μέσα στις επόμενες μέρες θα καταθέσει πρόταση για παράτασή τους. Ο ίδιος επισήμανε πως το κόστος των νυχτερινών δρομολογίων, πλην της γραμμής του 78Ν για το αεροδρόμιο "Μακεδονία", ανέρχεται σε 2,6 εκατ. ευρώ.