karkinos_mastou_03.jpg
Ένα ακόμη βήμα στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια του 18ουΠαγκόσμιου Συνέδριου Μαστολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Ορλάντο της Φλώριδας των ΗΠΑ,    16-19 Οκτωβρίου.

 

Έντονο ενδιαφέρον μεταξύ των θεμάτων  που απασχόλησαν το Συνέδριο στο Ορλάντο ήταν η ογκοπλαστική και  η  διαφοροποίηση στην  κατάταξη του καρκίνου του μαστού σε σχέση με την ιστολογική του προέλευση. Η διαφοροποίηση αυτή όπως ανέφερε ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας Καθηγητής κ. LaszloTabar, αφενός προδιαγράφει την έκβαση της νόσου, δηλ. την επιβίωση της ασθενούς και αφετέρου βοηθά στην καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των ιατρών που ασχολούνται με τον καρκίνο του μαστού, τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο, προς όφελος πάντα της ασθενούς.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ελληνική Εταιρία Μαστολογίας θα οργανώσει, πάνω σ’ αυτό το θέμα, μετεκπαιδευτικά μαθήματα στις 22 και 23 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, στα οποία θα έρθει και θα διδάξει ο  κ. LaszloTabar.

Παράπονα για τη Δούρου

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι το 21οΠαγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας του 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Η πρόεδρος της ΕΕΜ, Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, Καθ. Γυναικολόγος-Χειρουργός-Μαστολόγος, ευχαρίστησε όσους στήριξαν την προσπάθεια της Εταιρίας να αναλάβει το Συνέδριο, εξαπέλυσε, όμως, τα βέλη της στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους Φορείς που μας έδωσαν υποστηρικτική επιστολή για την ανάληψη του Συνεδρίου, όπως τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γεώργιο Καμίνη και τον Δήμαρχο Κω κ. Γεώργιο Κυρίτση. Λυπούμεθα που δεν καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε την  Περιφερειάρχη  Αττικής κ. Ρένα Δούρου σε ένα τόσο λεπτό θέμα,  με αποτέλεσμα να μην μας  δώσει  επιστολή στήριξης», δήλωσε.