Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.) του Α.Π.Θ., την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και ώρες 18.00 με 21.30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αποτίμησης του έργου και της προσφοράς του Τμήματος.

Το Τ.Ε.Π.Α.Ε. ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί το 1984 ικανοποιώντας ένα παλιό αίτημα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) για τη δημιουργία Παιδαγωγικών Τμημάτων Δασκάλων και Νηπιαγωγών στα Πανεπιστήμια.

Ο συνολικός αριθμός των φοιτητών που αποφοίτησαν, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στις 7.000 συμπεριλαμβανόμενων και των αποφοίτων του Προγράμματος Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Ελλάδας και Κύπρου.

Το Τμήμα αναπτύσσει ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών και διδακτικών δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών προσχολικής ηλικίας και την προώθηση των επιστημών που σχετίζονται με την προσχολική και πρώτη ηλικία, σε συνάρτηση με τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις και τις εθνικές κοινωνικές ανάγκες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του 10ου ορόφου του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής. Στην εκδήλωση θα παραστούν άνθρωποι που υπηρέτησαν το Τμήμα από την αρχή της λειτουργίας του.

«Το Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ., αν και συγκλονισμένο από τον αιφνίδιο και πρόωρο χαμό του Καθηγητή και Γλωσσολόγου Σωφρόνη Χατζησαββίδη, θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση για τα 30 χρόνια της λειτουργίας του, αποδίδοντας ένα συμβολικό φόρο τιμής στη συνέπεια και το ήθος του. Παράλληλα, θα τιμήσει τη μνήμη του Καθηγητή και Ιδρυτή του Τ.Ε.Π.Α.Ε., Χρήστου Φράγκου» υποστηρίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.