Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, σπείρα αλλοδαπών που έκλεβε χάλκινα καλώδια ξηλώνοντας πεζοδρόμια!

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας από 52 ως 54 ετών (εκ των οποίων και μια γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, παράβαση των διατάξεων του Υγειονομικού Κανονισμού και του Νόμου για την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Οι τρεις συνελήφθησαν μετά από έφοδο αστυνομικών, χθες, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, το μεσημέρι, σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην Καλαμαριάς, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή τεχνικού της Δ.Ε.Η και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι τρεις τους είχαν παραβιάσει τη διώροφη κατοικία κι έμεναν εκεί από τον Ιούλιο του 2014 κι έκλεβαν ρεύμα από παρακείμενο στύλο της Δ.Ε.Η. Στην αυλή και στα δωμάτια του σπιτιού αποθήκευαν προϊόντα ανακύκλωσης που μάζευαν από τους μπλε κάδους και αδρανή υλικά. Το διώροφο είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, ικανή να βλάψει τη δημόσια υγεία.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, οι τρεις Βούλγαροι (και δεν αποκλείεται κι άλλοι ομοεθνείς τους) τον Ιούλιο του 2014 είχαν ξηλώσει υπόγειες καλωδιακές εγκαταστάσεις από τα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους της Καλαμαριάς, οι οποίες περιείχαν ποσότητα χαλκού, συνολικού μήκους 415 μέτρων, αξίας άνω των 1.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αρμόδιο συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Καλαμαριάς καθάρισε και απολύμανε το χώρο.