Σε αυτή τη στήλη θα δούμε τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα του τύπου σήμερα (Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ουκ αν λάβοις..."
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο ρεκόρ κατέγραψαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο, καθώς ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου. Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις άφησαν απλήρωτους φόρους 1,029 δισ. ευρώ".
ΕΘΝΟΣ: "10.000 εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με διαδικασίες-εξπρές ξεκινούν να καταβάλλονται 10.000 εφάπαξ. Αναμένεται να ικανοποιηθούν όσες συνταξιοδοτικές πράξεις έφθασαν στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πούτιν: Θα χυθεί αίμα αν..."
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρόμαξε το τουρκικό «Μπαρμπαρός» από την κόλαση πυρός της ρωσικής ναυαρχίδας «Μοσκβά» στην ανατολική Μεσόγειο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "100 μέρες προθεσμία για νομιμοποίηση αυθαιρέτων"
Η εφημερίδα γράφει ότι "όσοι ιδιοκτήτες σπεύσουν να ενταχθούν θα εξοφλήσουν το «τέλος τακτοποίησης» σε 60 δόσεις, ενώ προβλέπεται και έκπτωση 50% για όσους πραγματοποιήσουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ληξιπρόθεσμη κυβέρνηση"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το κυβερνητικό «success story» και επίσημα πλέον μπάζει νερά. Η ελληνική οικονομία βουλιάζει με 70 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο και μαζί της παίρνει και τον προϋπολογισμό των μνημονιακών πλεονασμάτων, ο οποίος και επίσημα στο 9μηνο του έτους καταγράφει υστέρηση φορολογικών εσόδων 567 εκατ. ευρώ".
ESPRESSO"ΟΙ ΝΟΝΟΙ του χασίς ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ"
ΕΣΤΙΑ: "Πολιτικό βαρίδι το καταρρέον ΠΑΣΟΚ"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ΠΑΣΟΚ τελεί υπό κατάρρευση. Το κόμμα αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, δηλαδή πριν από πέντε ακριβώς χρόνια, εξελέγη πανηγυρικά με ποσοστό 44%. Ηταν όμως τέτοια η ανικανότης του στην άσκηση της διακυβερνήσεως ώστε, αφού έθεσε την χώρα υπό ξένη κηδεμονία, δεν άντεξε τα βάρη της εξουσίας και την παρέδωσε στην μεταβατική Κυβέρνηση Παπαδήμου".
Η ΑΥΓΗ: "Στρατηγική έντασης στα ΑΕΙ"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιμέτωποι με το φιάσκο στην οικονομία, κυβερνητικοί εταίροι και Φορτσάκης ενορχηστρώνουν αντιπερισπασμό με επαναφορά του μοτίβου του «ανεύθυνου» και «ανώριμου» ΣΥΡΙΖΑ που φέρνει... «ταραχές και αναρχία»!"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σε πανικό ο Σαμαράς"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα απανωτά χαστούκια που δέχεται εντός και εκτός της χώρας έχουν βραχυκυκλώσει την κυβέρνηση, η οποία ψάχνει το «σωσίβιο» των 100 δόσεων για «κόκκινες» οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο. Μόνο που η τρόικα «κουνάει το δάχτυλο» αρνητικά και απειλεί με μη εκταμίευση των 7,1 δισ. ευρώ που έχει λαμβάνειν η χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος. Αγώνας δρόμου για να καταθέσουν την τελική ρύθμιση μέχρι την Παρασκευή".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αναζητείται λύση μετά την έκρηξη ληξιπρόθεσμων"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και της τρόικας προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία και των «κόκκινων» δανείων προς τις τράπεζες".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Το μέλλον μας είναι ο τουρισμός"

Η εφημερίδα γράφει για τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας που θέλουν να δημιουργήσουν στην Κ. Μακεδονία.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εκρηξη χρεών"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο ρεκόρ σημείωσαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο το Σεπτέμβριο, ανερχόμενα σε 70,16 δισ. ευρώ, έναντι 69,24 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Προδιαγεγραμμένες οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Κύπρο"
Η εφημερίδα αναφέρει "συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι εταιρείες που εκφράζουν ενδιαφέρον για τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες. Πολεμικές ασκήσεις από Ρωσία και Κύπρο - Ισραήλ. Η στάση της ΕΕ στο ζήτημα διαψεύδει όσους την πρόβαλλαν ως δήθεν προστάτη του κυπριακού λαού".
STAR PRESS: "ΣΟΚΑΡΕΙ ο ανώμαλος ζητιάνος"
ΤΑ ΝΕΑ: "Οι τράπεζες σώζουν την παρτίδα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι πληροφορίες για τα στρες τεστ των ελληνικών τραπεζών αποφορτίζουν το κλίμα στην αγορά - κάτι που αποτυπώθηκε με άνοδο του χρηματιστηριακού δείκτη και με μείωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων".
Kontranews: "Με αέρα πρωθυπουργού ο Αλέξης στο Πεντάγωνο"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με αέρα πρωθυπουργού εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Πεντάγωνο εντυπωσιάζοντας τη στρατιωτική ηγεσία αλλά και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο για τις θέσεις που διατύπωσε για τα κρίσιμα εθνικά θέματα όσο και για την αμέριστη στήριξή του στο δίκαιο αίτημά τους για αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζει το κλίμα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πριν από επτά ημέρες η Ελλάδα βίωνε μία απίστευτη σε μέγεθος και ένταση «επίθεση» των αγορών, με αποτέλεσμα την εκτόξευση των αποδόσεων στα 10ετή ομόλογα και τη βύθιση των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Η εικόνα πλέον έχει διαφοροποιηθεί εντυπωσιακά, με το Χ.Α. να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών και την αγορά ομολόγων να πασχίζει να βρει ισορροπία σε χαμηλότερα επίπεδα".
H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ληξιπρόθεσμα και έσοδα αγκάθια στην αξιολόγηση"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο «αστρονομικό» ποσό των 70,163 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, από τα οποία τα 9,683 δισ. μόνο στο εννεάμηνο του 2014".