2013-12-02 19.14.05.jpg

ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ, βορειοανατολικών κατευθύνσεων, σαρώνουν, εδώ και περίπου μισή ώρα, την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 

Ταυτόχρονα επικρατεί ισχυρή βροχόπτωση, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και σε Εύοσμο, Συκιές, Άγιο Παύλο, Τριανδρία, Κρυονέρι και Πυλαία.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης είναι, αυτήν την ώρα, στους 11 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των ανέμων έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα: Έσπασαν κλαδιά από δένδρα, που έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην περιοχή του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Σόλωνος, οι άνεμοι ξερίζωσαν δένδρο, που έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ. Το οικοδομικό τετράγωνο έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Δένδρο ξηλώθηκε από τον αέρα κι έπεσε στο οδόστρωμα και στην οδό Βούλγαρη στην Κηφισιά.

Στην οδό Αναξιμάνδρου, το δένδρο που έπεσε, κατέληξε πάνω σε σταθμευμένο Ι.Χ. και προκάλεσε ζημιές! Παρόμοια περίπτωση και στην οδό Βασ. Όλγας 168.

Στην οδό Περικλέους, οι άνεμοι ξήλωσαν κολώνα της ΔΕΗ! Επικρέμεται στις μονοκατοικίες του οικοδομικού τετραγώνου, στηριγμένη από τα καλώδια! Στο σημείο βρίσκεται συνεργείο της ΔΕΗ.

Οι άνεμοι ξήλωσαν τέντες, από διαμερίσματα στην Τριανδρία και στην Άνω Πόλη. “Σήκωσαν” κεραμίδια από σκεπές, στην περιοχή της Πυλαίας. Παρέσυραν ακόμη και γλάστρες, που βρίσκονταν σε διαμερίσματα υψηλών ορόφων και δεν ήταν καλά στερεωμένες.

Στην οδό Ποιμενίδου, της Άνω Πόλης, οι ισχυροί άνεμοι “σήκωσαν” λαμαρίνες και ξύλα, από οικόπεδο, ενώ στην Π. Π. Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετακίνησαν… σιδερένια ντουλάπα σε μπαλκόνι 6ου ορόφου, η οποία συγκρατήθηκε από την κουπαστή του μπαλκονιού και δεν κατέληξε στο δρόμο!

Ένα δένδρο έπεσε, από τον αέρα, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο τμήμα ανάμεσα από το Μόδι και τη Νέα Μάδυτο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι άνεμοι θα συνεχίσουν ως τα ξημερώματα και, γύρω στις 3 αναμένεται να ξεσπάσει καταιγίδα. Κατά τη διάρκειά της, η ένταση των ανέμων θα μειωθεί, για να επανέλθει στα έξι μποφόρ γύρω στις 6 τα ξημερώματα…

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 22.10

Οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να σαρώνουν τη Θεσσαλονίκη. Πριν λίγο ξερίζωσαν δένδρο στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος του NOHSIS. Το δένδρο έπεσε στο οδόστρωμα, στο ρεύμα εισόδου προς τη Θεσσαλονίκη.

Δένδρα έπεσαν, ξεριζωμένα από τους ανέμους, πάνω σε σταθμευμένα Ι.Χ., στην οδό Μαρτίου 93 και στην Τυρολόης 5 στην Τούμπα.

Επίσης, δένδρο έπεσε στο οδόστρωμα στην οδό Μπουμπουλίνας 13.