Αμετακίνητη η Τρόικα ζητά τσεκούρι σε μισθούς του Δημοσίου

Το Βερολίνο "άδειασε" τον Γκίκα Χαρδούβελη και τώρα έρχονται νέα μέτρα.>>>
Δεν πρόκειται να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα αν δεν γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις από την ελληνική πλευρά και ήδη οι πληροφορίες μιλούν για αποφάσεις που αφορούν αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου.
Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλο συμφώνησαν να προωθηθεί μείωση μισθού των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητάει:

  • Σχέδιο για το Νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο με μειώσεις μισθών
  • 5.500 απολύσεις ως τα Χριστούγεννα.
  • Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα
  • Νέο συνδικαλιστικό νόμο και θεσμοθέτηση του λοκάουτ
  • Νέο Ασφαλιστικό
Η πίεση έχει αυξηθεί σημαντικά καθώς το Βερολίνο άδειασε τον Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ την ίδια ώρα από την Ουάσιγκτον ξεκαθάρισαν ότι το ΔΝΤ δεν επιστρέφει στην Ελλάδα αν δεν γίνουν πρώτα κινήσεις της ελληνικής πλευράς.
"Δεν υπάρχει καμία συμφωνία της Ελλάδας και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για περαιτέρω στήριξη της ελληνικής οικονομίας, μετά το πέρας του μνημονίου" ανέφερε σε έκτακτο δημοσίευμά του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg. 
Η είδηση που μετέδωσε το αμερικανικό πρακτορείο έβαλε φωτιά στο οικονομικό επιτελείο και την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle αναφερόμενος στην προληπτική γραμμή πίστωσης σημείωνε ότι «οι πιστωτές θα συνεχίσουν να έχουν μοχλούς πίεσης».

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Σχόλια