Για τις δυνατότητες που προσφέρει η αγορά της Ζάμπιας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενημερώθηκαν επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Ελληνοζαμπιανό Επιμελητήριο.


Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ δρ. Κυριάκος Λουφάκης υπάρχουν προοπτικές όχι μόνο στον τομέα των εξαγωγών αλλά και σε ευρύτερη συνεργασία όπως στη μεταφορά τεχνογνωσίας στην παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και στις παραγωγικές επενδύσεις, σε μια ήπειρο που παρουσιάζει πλέον υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, είναι πλούσια σε πρώτες ύλες, χλωρίδα και πανίδα, έχει διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό ως επί το πλείστον νεαρής ηλικίας και βρίσκεται σε τέτοια γεωγραφική θέση που μπορεί κάλλιστα, στηριζόμενη σε επενδυτικές δράσεις και αναπτυξιακά προγράμματα, να αποτελέσει στο μέλλον σημείο αναφοράς στο διεθνή οικονομικό χάρτη. Τόνισε ότι η ΕΕ δρομολογεί τη διάθεση κονδυλίων για την ενίσχυση της συνεργασίας ΕU-Africa με τη διαμόρφωση διηπειρωτικών προγραμμάτων με σκοπό τη σύμπραξη ευρωπαϊκών και αφρικανικών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΕλληνοΖαμπιανού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Λουκάς, ανέπτυξε τις πρακτικές που θα αντιμετωπίσει μια νέα αναπτυσσόμενη εταιρία στη Ζάμπια. Οι κλάδοι που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρουσιάστηκαν, είναι αυτοί των κατασκευών/δομικών υλικών & μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Επίσης, αναφέρθηκε σε επικείμενες επιχειρηματικές αποστολές στη Ζάμπια και την επίσκεψη στον χώρο υποδοχής ελληνικών επιχειρήσεων που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων.

Ενημερωτικό υλικό για τη Ζάμπια μπορείτε να βρείτε με κλικ εδώ.