Έρευνες σε δύο διαμερίσματα, στην Κυψέλη και το Θησείο, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με βάση τα στοιχεία για τις κινήσεις του 31χρονου Αντώνη Σταμπούλου.


Ο Σταμπούλος συνελήφθη στον Βύρωνα και κατηγορείται ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη.

Εξάλλου, χθες (Παρασκευή) πραγματοποιήθηκε έρευνα και στο πατρικό σπίτι τού συλληφθέντος, στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαμέρισμα στην Κυψέλη άνοιγε με κλειδιά, που βρήκαν οι αστυνομικοί στο πατρικό σπίτι του Σταμπούλου, ενώ το διαμέρισμα στο Θησείο, χρησιμοποιείται ως ατελιέ συγγενικού του προσώπου.

Πάντως, τόσο χθες στο Μαρούσι, όσο και στα δύο διαμερίσματα σήμερα, δεν βρέθηκε οπλισμός, ή άλλα αντικείμενα της οργάνωσης, μέλος της οποίας φέρεται να είναι ο Αντώνης Σταμπούλος, αλλά αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναζητούν και άλλα διαμερίσματα - κρυσφύγετα, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε δρόμο, του οποίου το όνομα είναι γνωστό, καθώς ένα από τα κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου, φέρει καρτελάκι με το όνομα της παραπάνω οδού, αλλά όχι την περιοχή.

Δήλωση, μέσω διαδικτύου, του συλληφθέντα Αντώνη Σταμπούλου

Δήλωση του Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έξω από το γκαράζ, που χρησιμοποιούσε η ομάδα Μαζιώτη στον Βύρωνα και, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε μέσα στο σακίδιο του τα σχέδια για προγραμματισμένη για σήμερα τρομοκρατική επίθεση, αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org.

Ο 31χρονος κρατούμενος περιγράφει τον τρόπο της σύλληψής του και της ανάκρισής του στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, καθώς και τη σθεναρή αντίστασή του να δώσει αποτυπώματα και αίμα για DNA, αλλά και για να φωτογραφηθεί. Στέλνει,δε, μήνυμα στους συντρόφους του ότι δεν θα λυγίσει.


Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Κράτησα αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις των κρατικών λακέδων να αποσπάσουν στοιχεία μου για δυο λόγους. Πρώτο, για λόγους αξιακούς, καθώς θεωρώ ότι υποχρέωση κάθε αναρχικού επαναστάτη είναι να μη δίνει ούτε χιλιοστό εδάφους στον ταξικό εχθρό. Και δεύτερο γιατί, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης που μου προσάπτουν, θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια, που με κρατάνε».